Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Formella möten och mötesordlista

Här hittar du tips och mallar för möten.

Mötesordslista 

Vissa möten, tex förbundsmöten och årsmöten, innehåller vissa formella delar. Här finns en ordlista som förklarar vanliga begrepp: 

Årsmöte 

Avdelningen eller klubben ska ha årsmöte varje år, senast den sista mars. I visions stadgar kan du läsa mer kring vad som ska gås igenom på ett årsmöte. Här hittar du också fler förslag och mallar på hur en dagordning till årsmötet kan se ut.  

Mallarna exempel på hur en dagordning inför ett årsmöte eller ett avdelnings-/klubbmöte kan se ut. Lägg till och ta bort punkter beroende på om dagordningen gäller ett årsmöte, eller ett avdelnings-klubbmöte (ibland kallat höstmöte).

De punkter som rör ekonomisk redovisning kan strykas för klubbar utan egen ekonomi. Klubbar utan ekonomi kan ändå besluta om att börja ta ut medlemsavgift enligt § 12.

Att tänka på kring kallelse:

  • Kallelsen måste skickas ut senast sju (7) dagar innan årsmötet ska hållas.
  • Regleras i § 2 Avdelningsmöten i Normalstadgan för avdelningar respektive klubbar.
  • I normalfallet bör handlingar som ska beslutas om på årsmötet skickas med kallelsen, men kan även dukas på mötet om det finns svårigheter att hinna klart med något innan kallelse måste ut. Lämpligen framgår det i kallelsen att handlingarna kommer att kompletteras i så fall. Stadgarna reglerar inte uttryckligen att handlingar ska skickas ut innan, men det är föreningskutym.
  • Inled kallelsen med en trevlig text som välkomnar medlemmarna, samt information om programmet, ifall det ingår mat/underhållning/föreläsningar eller liknande.
  • Tänk på att nomineringsförfarandet till styrelseuppdrag regleras av valordningen i stadgarna, och har en egen tidsram.

Styrelsemöte 

Här hittar du tips på hur en dagordning till ett vanligt styrelsemöte kan se ut. Protokollet skriver ni sedan efter samma dagordning, utifrån vad som sagts och beslutats på varje punkt.

 

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar