Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ekonomi och budget

Hela styrelsen har ekonomiskt ansvar för avdelningens/klubbens verksamhet, inte bara kassören. Styrelsen ska redovisa varifrån pengarna kommer, hur de används samt tillgångar, skulder och eget kapital.

I en avdelning kan ansvaret för ekonomin handla om stora summor. Ansvaret är lika viktigt oavsett om det rör sig om stora eller små summor. Det handlar om förtroende. Det är styrelsen som undertecknar bokslutet för att visa att ni tar ansvar. I styrelsen ska det finnas två personer som har attest- och teckningsrätt. Ofta är det kassören och ordförande. Medlemmarna har rätt att få information om avdelningens/klubbens ekonomi.

Budget 

Styrelsen ska kunna redovisa:

  • varifrån ni har fått era pengar
  • hur de har använts
  • tillgångar, skulder och eget kapital

En budget för verksamhetsåret gör styrelsen lämpligen när ni verksamhetsplanerar. Redovisa gärna för medlemmarna på till exempel ett höstmöte, eller i ett informationsbrev, hur styrelsen planerar och hur budget för nästkommande år ser ut.

Så verksamhetsplanerar du

Är du kassör? Du hittar med information om ekonomi och budget på kassörsidorna. 

Visions kassörsidor  

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar