×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hantering av fakturor vid lokala samarbetsexplosioner

Tänk på det här när du hanterar fakturering i samband med lokala samarbetsexplosioner.

Det finns regler och praxis kring hantering av utlägg och vidarefakturering. Du kan bland annat läsa om detta på Skatteverkets hemsida. När du hanterar eventuell fakturering i samband med samarbetsexplosioner är det därför viktigt att du tänker på att:

  • Kontrollera om leverantören kan fakturera deltagande organsationer var för sig.

Om leverantörer inte kan fakturera deltagarna separat och kostnader måste delas på flera parter ska du iaktta följande:

  • Om flera lokala organisationer ska delta i aktiviteten och dela på kostnaden ska bilagan ”Gemensam beställning” alltid bifogas beställningen av tjänsten, t.ex. föreläsningen eller lokalbokningen.
  • Den organisation som tar emot fakturan och fakturerar utlägget till övriga deltagande organisationer ska:
    • Bokföra hela beloppet (inklusive moms) på ett tillgångskonto.
    • Fakturera varje organisation sin del av kostnaden (inklusive moms) och bilägga kopia med den ursprungliga fakturan. Inget ”påslag” eller avrundning av beloppen får ske.
    • Vid fakturering ska respektive organisations andel bokas bort från tillgångskontot som ska bli 0 när faktureringen är klar.
  • Bilagan ”Gemensam beställning” sparas tillsammans med faktureringsunderlagen i bokföringen.

Har du frågor, kontakta ekonomienheten på Vision, ekonomi@vision.se.

Gemensam beställning (pdf)

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum