Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Arbetsgivardeklaration

Arbetsgivardeklarationen och betalning av skatten och arbetsgivaravgiften ska vara inne hos Skatteverket månaden efter utbetalningen. På Skatteverkets hemsida kan du se exakt datum för när deklarationen ska lämnas.

För utbetalningar av skattepliktig ersättning om 1 000 kronor eller mer per år ska arbetsgivardeklaration på individnivå fyllas i, antingen som inloggad på Skatteverkets hemsida eller på en blankett. Skatteverket skickar inte ut arbetsgivardeklarationer för arbetsgivare att fylla i. Dessa hämtas i stället på Skatteverkets hemsida.

Redovisning av utbetalningar och skatteavdrag ska ske per betalningsmottagare. Någon kontrolluppgift ska inte lämnas när skattedeklaration har lämnats.

Om utbetalningar till en anställd endast består av skattefri kostnadsersättning eller understiger 1 000 kronor per år är ersättningen undantagen från arbetsgivaravgift och skatteavdrag behöver inte göras. Sådan ersättning måste ändå redovisas till Skatteverket. Ni kan i dessa fall välja att redovisa ersättningen antingen i en arbetsgivardeklaration eller genom att skicka en årlig kontrolluppgift. Observera dock att så fort den årliga ersättningen för en anställd uppgår till minst 1 000 kronor måste hela beloppet redovisas genom att ge in arbetsgivardeklaration till Skatteverket.

Även kostnadsersättning för tjänsteresor med egen bil redovisas i arbetsgivardeklaration på individnivå.

Ni ska informera betalningsmottagaren om vad ni har redovisat om denne till Skatteverket. Detta ska ske senast den dagen som arbetsgivardeklarationen ska ha kommit in till Skatteverket.

Om ni har frågor om detta, kontakta i första hand Skatteverket.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar