Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Periodisering exempel

Exempel på periodisering av en jullunch, där fakturan kom i januari. I detta exempel används konton som finns i förslag till kontoplan, hos er kan det vara andra kontonummer som gäller.

I januari kommer en faktura som avser en jullunch i samband med ett medlemsmöte i december. Belopp 12 000 kr.

Kostnaden tillhör december, eftersom det var då jullunchen åts, men fakturan kommer att betalas i januari. Då beloppet i detta exempel är betydande så ska kostnaden periodiseras, alltså hamna på rätt år. Det innebär att det behöver göras två bokföringar av samma faktura, en på gamla året då kostnaden uppstod och en på nya året då fakturan betalas.

1. På gamla året, datum ÅÅÅÅ-12-31.

  • Kostnaden som avser medlemsmötet i december bokförs:
  • Debet: 4310 Medlemsmöten
  • Kredit: 2440 Leverantörsskulder (man kan beskriva det som att gamla året har en skuld till leverantören som betalas först i januari).

2. På nya året, datum = betalningsdatum.

  • Kostnaden har redan bokförts på gamla året, så nu ska betalningen bokföras och skulden till leverantören nollställas.
  • Debet: 2440 Leverantörsskulder
  • Kredit: 1930 Bank

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar