Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Bokslut

När året är slut och ni bokfört alla intäkter och kostnader som hör till året är det dags att göra bokslut.

Ränta från banken

Vänta med att göra bokslut tills ni fått årsbesked från banken. Där finns oftast information om vilken ränta ni fått för föregående år. Saldot (utgående balans) på bankkontot ska stämma med summan som står på årsbeskedet.

Periodisering – rätt kostnad på rätt år

Rätt kostnad på rätt år. Har ni poster som hör till det avslutade året ska de periodiseras, alltså kostnaden ska belasta rätt års resultat. Detta görs bara med belopp som är betydande. Vad som är betydande beror på hur stor ekonomi ni har.

Exempel: Periodisering

Årets resultat

Bokför årets resultat. I e-utbildningen för kassörer finns under Bokföring – Bokslut beskrivet hur du bokför årets resultat.

E-utbildning för kassörer

Underlag till årsmötet

Det är styrelsen gemensamt som ansvarar för ekonomin. Det vanliga är att du som kassör skapar underlag till årsmötet, en tydlig sammanställning över ekonomin. Denna rapport är normalt en del i verksamhetsberättelsen.

Årsmötesrapport (pdf)

Tänk på att diskutera innehållet med resten av styrelsen före årsmötet, så att alla är uppdaterade.

Checklista för bokslut

Rapportera bokslut

Visions avdelningar ska årligen sända in verksamhets- och revisionsberättelse för det gångna arbetsåret till förbundet. Det ska göras inom 15 dagar efter årsmötet. Du hittar mer info och hur du gör via länken nedan.

Bokslutsrapportering

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar