×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Två röster om att jobba för bättre yrkesvillkor

2015-05-13

Vilka tips har du till förtroendevalda som vill jobba för bättre yrkesvillkor på arbetsplatserna?

Carl-Johan Rydberg, ombudsman på Vision

carljohan- Ställ frågor, inspirera till engagemang och uppmuntra medlemmarna att själva ta fram vilka villkor de vill förändra. Det är de som känner sin arbetsplats bäst. När detta är gjort har du ett mycket starkt mandat från medlemmarna att driva frågan gentemot arbetsgivaren och därmed större möjlighet till bra resultat.

Och om en medlem känner sig manad att bli ombud för arbetsplatsen i frågan så låt hen vara det. Det är hen med kollegor som vet bäst hur situationen på arbetsplatsen är och kan därmed ge dig ett bra stöd i diskussionen med arbetsgivaren.

Dalia Eid, förtroendevald och socialsekreterare i Nyköpings kommun

dalia- Mitt tips till den som vill vara med och skapa en förändring på arbetsplatser är att börja prata med alla runtomkring sig som kollegor, chefer, HR. Vad är chefernas dilemman? HR, vad gör de? Vad säger medarbetarna? Du kommer se en röd tråd, det kommer visa sig vad du behöver gå vidare med, säger Dalia.

- I min roll som förtroendevald frågar jag medarbetare hur de har det på jobbet. Jag tänker att det är mitt ansvar som förtroendevald att fråga om arbetsmiljön, då den är väldigt viktig för oss Visionare. Tack vare att vi är ett fackförbund som organiserar många olika yrkesgrupper kan vi nå fram till många medarbetare också. De flesta blir glada att någon bryr sig om hur de har det på jobbet.

- Jag har också insett att det inte är omöjligt att få till förändringar av villkoren på arbetsplatser där det behövs och att arbetsgivaren oftast förstår att det gynnar dem också, säger Dalia.

 

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1508 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum