×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vilka villkor i ditt yrke vill du förändra?

I ditt fackliga uppdrag, ställ gärna frågor som: Vilka förutsättningar behöver du för att kunna göra ett professionellt jobb, i ditt yrke? Svårare än så behöver det inte vara att jobba fackligt med yrkesfokus.

Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar inom många olika yrken och branscher. Och de är själva proffs på sina yrkesområden. Du som är förtroendevald i Vision behöver inte kunna metoder, forskning och riktlinjer som olika yrkesgrupper använder sig av i sitt dagliga arbete. Du behöver inte kunna deras yrken.

Du har däremot koll på fackliga frågor som villkor och arbetsmiljö, som många medlemmar inte kan särskilt mycket om. Och det som Vision kan påverka och förändra är villkoren - förutsättningar, utvecklingsmöjligheter och lönesättningsprocessen - som berör en arbetsgrupp eller yrkesgrupp.

illustrationDen här figuren är ett försök att illustrera detta. Den gröna cirkeln är medlemmen och den lila cirkeln är Vision. Visions yrkesfokus befinner sig i mötet mellan cirklarna. Genom att ställa de här öppna frågorna har du yrkesfokus i ditt fackliga arbete:

  • Vilka förutsättningar behöver du för att vara professionell i din yrkesroll på jobbet?
  • Vilka förutsättningar behöver du för att ha en bra arbetsmiljö och må bra på jobbet?
  • Vilka förutsättningar behöver du för att utvecklas i din yrkesroll?

Har du fått till ett bra yrkesnätverk eller ordnat en riktigt lyckad yrkesaktivitet? Berätta: kommunikation@vision.se

Carl-Johan och Dalia berättar

Två röster om att jobba för bättre yrkesvillkor på arbetsplatserna

Jobbhjulet – prata yrkesutveckling på jobbet

I engagemangskiosken på vision.se/engagemangskiosken finns ett ämne som heter Yrke och utveckling. Det grundar sig på självskattningsmetoden Jobbhjulet. Jobbhjulet kan hjälpa medarbetare att sätta ord på vilka områden som är viktiga för att de ska trivas på jobbet och vad de vill utveckla.

Använd gärna Jobbhjulet när du vill få igång ett samtal om yrkesutveckling i en arbetsgrupp.

Du hittar också tips och checklistor för yrkesträffar här.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum