Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Har du träffat coachen?

På alla Visions regionala center finns en rekryteringscoach. Tillsammans med förtroendevalda, medlemmar och kollegor arbetar de med att öka medlemsinflödet i Vision. Att vara en inspiratör, coach och bollplank i frågor som rör rekrytering står också på agendan.

– Min största uppgift är att coacha och stötta förtroendevalda i att rekrytera i "vardagen". Att rekrytera ska vara lika självklart och enkelt som att borsta tänderna, berättar Lena Lindholm som jobbar som rekryteringscoach i område Väst.

Ungefär tre dagar i veckan är Lena ute på arbetsplatser tillsammans med förtroendevalda och kollegor och genomför arbetsplatsbesök och rekryterar medlemmar till Vision. Besök kräver både planering och uppföljning, så det fylls de andra dagarna av veckan med.

Smarta sätt att göra jobbet enkelt

Några insatser är gemensamma för de avdelningar och klubbar som lyckats bra i sin rekrytering, menar Lena.

– Vi har tillsammans tittat på förutsättningarna. Var finns de potentiella medlemmarna? Hur får vi det att fungera med rekrytering i vardagen?

Att hitta ett sätt att snabbt få in de nyanställdas namn, hälsa dem välkomna och berätta om Vision och ställa frågan, är en viktig och prioriterad aktivitet.

– Att utse en rekryteringsansvarig som håller i frågan i styrelsen och är den som jag i första hand har kontakt med och coachar när det gäller rekrytering är också en framgångsfaktor.

Två gånger om året samlar Lena rekryteringsansvariga i regionen för erfarenhetsutbyte och inspiration.

– På två år har avdelningarna och klubbarna som går plus ökat från 60 procent till 80 procent i område Väst. Våra förtroendevalda är så bra på att ställa frågan, och de gör det med stolthet. De gör ett fantastiskt arbete!

Kontaktuppgifter till rekryteringscoacherna

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar