Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Fråga coachen - strukturera rekryteringen

Signaturen Rekryteringsansvarig har frågat efter tips för att jobba mer strukturerat med rekrytering.

Fråga från förtroendevald

"Hej rekryteringscoachen!

Vi är ett antal nya i vår styrelse och skulle behöva få struktur på vårt rekryteringsarbete, gärna tillsammans med en rekryteringscoach. Det har tidigare varit lite hipp som happ. Det känns som om vi har varken kontroll eller mål. Vad skulle du ge oss för råd?

/Rekryteringsansvarig"

Svar från rekryteringscoachen

"Hej rekryteringsansvarig!

Härligt med era tankar och TACK för att du tar kontakt. Det hörs att ni är på g, struktur och kontinuitet kan vara nyckeln ni söker.

Det är bra att ha en rekryteringsplan för en tid framåt. En tidslinje över exempelvis ett år, med start, delmål och mål. I planen lägger ni tillsammans in rekryteringsinsatser utifrån vad som kan funka bäst hos er, och var ni ser störst rekryteringspotential.

Att synas på en och samma plats med jämna mellanrum ger igenkänning och synliggör Vision. Till exempel "Fika med Vision" andra tisdagen varje månad. Andra aktiviteter kan vara en grillkväll med hela familjen. Eller en "nyanställdalunch" där ni presenterar Vision för nyanställda. Höstmötet eller årsmötet kanske kan göras rekryterande så att ni förenar nytta med nöje? Eller erbjud en "glöggcoachning" en isande kall decembermorgon.

Ombuden är våra nycklar till arbetsplatserna. Får vi ombuden mer delaktiga sprider vi lättare inbjudningar till planerade aktiviteter. Därför är det också bra att lägga in en ombudsaktivitet med temat "rekryteringspepp" på tidslinjen.

/Karin Ersson Josefsson, rekryteringscoach Stockholm"

(numer är det Inger Pettersson som är rekryteringscoach i Stockholm)

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar