×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nya medlemmar i Vision: Tre månader utan kostnad

Den som blir medlem i Vision får de tre första månaderna utan medlemsavgift. Avgift till a-kassan tillkommer om medlemmen även går med där, vilket de flesta gör. Passa på – berätta om erbjudandet för alla som kan gå med i Vision.

Under vilken period gäller erbjudandet?

Erbjudandet gäller alla som registrerar sig som medlemmar.

Får de här medlemmarna del av alla Visions tjänster och förmåner?

Ja.

Hur tar medlemmarna del av erbjudandet?

Alla nya medlemmar får automatiskt del av erbjudandet och betalar ingen medlemsavgift de första tre månaderna. Undantag för de som är under 30 eller varit studentmedlemmar - de får betala 100 kr som gäller för hela första året som medlem!

Vad händer efter de tre månaderna som är avgiftsbefriade?

Medlemskapet blir automatiskt ett betalande medlemskap efter de tre första månaderna. För de flesta betalas medlemsavgiften via löneavdrag. Det står på medlemstalongen. De medlemmar som inte kan få löneavdrag får ett inbetalningskort, men får en uppmaning att välja autogiro i stället för inbetalningskort. 

Vad gäller för medlemmar som är under 30?

Nya medlemmar som är under 30 år den dagen de blir medlemmar i Vision, betalar endast 100 kronor för hela det första året som medlem! Avgift till a-kassan tillkommer.

Vad gäller då någon går över från ett konkurrerande fackförbund?

Den som har uppsägningstid på tre månader från ett annat fackförbund, blir först premiebefriad under tiden med dubbla medlemskap, och får sedan tre månaders medlemskap utan kostnad utöver det.

Vad gäller om en medlem vill gå ur Vision under de tre avgiftsfria månaderna?

Uppsägningstiden på tre månader gäller, men medlemmen behöver inte betala någon avgift under tiden. Slutdatumet för medlemskapet sätts alltså tre månader framåt i tiden. Medlemmen får besked om det här och ett trevligt peppande avslutningssamtal. Men förhoppningsvis vill de allra flesta stanna kvar efter de tre månaderna.

Vad händer med avgiften till avdelningen eller klubben?

Lokalavdelningen eller klubben får inga pengar av medlemmarna under de tre avgiftsfria månaderna. Om ni i en klubb eller avdelning får ekonomiska problem på grund av erbjudandet - hör av er till ert regionala center.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

949 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum