Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Glad kvinna.

Nya medlemmar i Vision: Tre månader utan kostnad

Den som blir medlem i Vision får de tre första månaderna utan medlemsavgift. Avgift till a-kassan tillkommer om medlemmen även går med där, vilket de flesta gör. Passa på – berätta om erbjudandet för alla som kan gå med i Vision.

Under vilken period gäller erbjudandet?

Erbjudandet gäller alla som registrerar sig som medlemmar.

Får de här medlemmarna del av alla Visions tjänster och förmåner?

Ja.

Hur tar medlemmarna del av erbjudandet?

Alla nya medlemmar får automatiskt del av erbjudandet och betalar ingen medlemsavgift de första tre månaderna. Undantag för de som är under 30 eller varit studentmedlemmar - de får betala 100 kr som gäller för hela första året som medlem!

Vad händer efter de tre månaderna som är avgiftsbefriade?

Medlemskapet blir automatiskt ett betalande medlemskap efter de tre första månaderna. För de flesta betalas medlemsavgiften via löneavdrag. Det står på medlemstalongen. De medlemmar som inte kan få löneavdrag får ett inbetalningskort, men får en uppmaning att välja autogiro i stället för inbetalningskort. 

Vad gäller för medlemmar som är under 30?

Nya medlemmar som är under 30 år den dagen de blir medlemmar i Vision, betalar endast 100 kronor för hela det första året som medlem! Avgift till a-kassan tillkommer.

Vad gäller då någon går över från ett konkurrerande fackförbund?

Den som har uppsägningstid på tre månader från ett annat fackförbund, blir först premiebefriad under tiden med dubbla medlemskap, och får sedan tre månaders medlemskap utan kostnad utöver det.

Vad gäller om en medlem vill gå ur Vision under de tre avgiftsfria månaderna?

Uppsägningstiden på tre månader gäller, men medlemmen behöver inte betala någon avgift under tiden. Slutdatumet för medlemskapet sätts alltså tre månader framåt i tiden. Medlemmen får besked om det här och ett trevligt peppande avslutningssamtal. Men förhoppningsvis vill de allra flesta stanna kvar efter de tre månaderna.

Vad händer med avgiften till avdelningen eller klubben?

Lokalavdelningen eller klubben får inga pengar av medlemmarna under de tre avgiftsfria månaderna. Om ni i en klubb eller avdelning får ekonomiska problem på grund av erbjudandet - hör av er till ert regionala center.

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss