Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

warning icon

Systemunderhåll

Dataskyddsförordningen – för dig som förtroendevald

Från den 25 maj 2018 gäller Dataskyddsförordningen (GDPR) i Sverige med regler kring hur vi får hantera personuppgifter. Det påverkar hur du kan hantera uppgifter i ditt fackliga uppdrag. Här finns riktlinjer till stöd för dig som förtroendevald i Vision.

Vad betyder GDPR?

GDPR är en förkortning som betyder General Data Protection Regulation. GDPR är en EU-förordning som trädde i kraft den 25 maj 2018 och har i Sverige fått namnet Dataskyddsförordningen. Förordningen har ersatt den svenska Personuppgiftslagen, PUL, och syftar till att enskilda ska få större kontroll över sina personuppgifter samt underlätta för företag att bedriva handel inom EU.

Hur påverkar det Vision?

Dataskyddsförordningen slår fast att facklig tillhörighet – precis som till exempel politisk åsikt och sexuell läggning - är en känslig personuppgift. Vision som fackförbund hanterar därmed massor av känsliga personuppgifter. Det är uppgifter som vi så att säga lånat av våra medlemmar. Det ligger i vårt intresse att ta hand om dessa uppgifter på ett så ansvarsfullt och säkert sätt som möjligt.

Här har vi samlat information till dig som är förtroendevald

Visions dataskyddsombud

Då det ingår i Visions kärnverksamhet att hantera känsliga personuppgifter ska förbundet utse ett så kallat dataskyddsombud, vilket regleras i Dataskyddsförordningen . Vision har två dataskyddsombud som är anställda av TCO.

Dataskyddsombudet ska övervaka att Vision följer dataskyddsförordningen. Det innebär bland annat att

  • samla in information om hur organisationen behandlar personuppgifter
  • kontrollera att organisationen följer bestämmelser och interna styrdokument
  • informera och ge råd inom organisationen.

Dataskyddsombudet ska också

  • ge råd om konsekvensbedömningar
  • vara kontaktperson för Integritetsskyddsmyndigheten
  • vara kontaktperson för de registrerade och personalen inom organisationen
  • samarbeta med Integritetsskyddsmyndigheten, till exempel vid inspektioner.

Visions dataskyddsombud heter Therése Alsing och Henrik Björnklint. Du når dem via mejladressen: dataskyddsombud@tco.se.

Visions dataskyddsansvariga

Åsa Söderberg och Anette Grenthe är anställda av Vision som dataskyddsansvariga och har en samordnande roll mellan Visions kansli och Visions dataskyddsombud. Förbundets dataskyddsansvariga har som arbetsuppgift att se över det löpande arbetet med dataskyddsfrågor i Vision och att stötta kansliet och förtroende.

Om du har frågor om dataskyddsrelaterade frågor, oavsett om du är anställd av Vision eller är förtroendevald i Vision så kan du kontakta förbundets dataskyddsansvariga via mejladressen dataskyddsansvarig@vision.se.

Policy för säker hantering av personuppgifter

Visions förtroendevalda hanterar ofta känsliga personuppgifter. Förbundsstyrelsen har därför beslutat om en policy "Säker hantering av personuppgifter" som beskriver hur förtroendevalda på bästa sätt ska hantera medlemmars personuppgifter. Policyn handlar bland annat om lagring och gallring av personuppgifter, mejlhantering, , delning av personuppgifter med mera.

Policy för säker hantering av personuppgifter (pdf)

Personuppgiftsbiträden

Vision arbetar med flera olika underleverantörer. Det kan vara en reklambyrå, en IT-leverantör, en samarbetspartner eller liknande. Om Vision delar personuppgifter med någon av dessa kan vi behöva teckna exempelvis ett personuppgiftsbiträdesavtal eller ett dataöverföringsavtal med den leverantören. Detta för att säkerställa att våra medlemmars personuppgifter tas om hand i enlighet med Dataskyddsförordningen.

Personuppgiftsbiträdesavtal

Dataöverföringsavta

Utbildning

All anställd personal ska vara utbildad i Dataskyddsförordningen. En e-utbildning har lanserats för förtroendevalda. Det är viktigt att du som förtroendevald genomför e-utbildningen! 

Till utbildningen (logga in)

Har du frågor om Dataskyddsförordningen?

Har du frågor och funderingar som inte besvaras i Visions e-utbildning, FAQ om Dataskyddsförordningen eller på annat sätt – vänligen mejla dataskyddsansvarig@vision.se.

Externa länkar om Dataskyddsförordningen

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar