Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Utmaningar och möjligheter – medlemmars input från vårens tematräffar

2021-09-03

Ökad digital mognad och flytande gränser mellan arbetsliv och fritid. Det är några av de möjligheter och utmaningar flera av Visions medlemmar ser i ett utvecklat digitalt arbetsliv. I höst fortsätter arbetet med tematräffar och där du som förtroendevald kommer att bjudas in.

Deltog du i en tematräff under våren? I så fall var du inte den enda. Nästan 1000 medlemmar och förtroendevalda deltog i de digitala tematräffar som genomfördes. På träffarna delade deltagarna med sig av sina bilder av hur det digitala arbetslivet har utvecklats snabbt under pandemin. De bilder som förmedlats vid tematräffarna har Visions förbundsstyrelse nu också fått tagit del av.

- Tematräffarna är viktiga för medlemsdemokratin, de gör det möjligt för oss i förbundsstyrelsen att driva frågor som är relevanta här och nu, i medlemmarnas vardag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision

Många av deltagarna har arbetat hemma och beskrev under tematräffarna både möjligheter och utmaningar som digitaliseringen fört med sig.

Många vittnade om ett arbetsliv som flyter ihop med fritiden. Att exempelvis ha fått nya programvaror, chefer eller kollegor under tiden som man arbetat hemma har varit utmanande. Exempelvis att lära sig ett nytt program, ibland helt själv har varit en stressande faktor.

Men många vittnar också om att varit positivt och inspirerande att man under pandemin ”tvingats” använda teknik. Den digitala mognaden har vuxit.

Tematräffarnas deltagare har också lämnat tips på vad som är viktigt att tänka på när man jobbar digitalt på distans:

  • Tänk på fysiska arbetsmiljön, kolla med din chef om du kan så hem bord, skärm och stol
  • Ta regelbundna pauser, med pausprogram i datorn eller ställ en timer
  • Gå till jobbet! Ta en promenad runt kvarteret som start på dagen och en vid arbetsdagens slut
  • Ha digitala fikastunder med arbetsgruppen

Under hösten kommer vi fokusera på det ”nya normala”. Den digitala omställningen i arbetslivet fortsätter och där behöver vi i Vision vara med i utvecklingen. Frågor som:  Hur stöttar vi medlemmarna i omställningen? Vilka behov av kompetensutveckling finns, är några saker som vi ska titta närmare på.

Vision kommer därför att bjuda in er som är förtroendevalda till nya tematräffar under hösten för att dels prata om det digitaliserade arbetslivet, dels om kompetens och omställning.

Här kan du läsa mer om tematräffar och anmäla dig till en träff. Nya datum kommer löpande under hösten.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar