Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Utmaningar och möjligheter – medlemmars input från vårens tematräffar

2021-09-03

Ökad digital mognad och flytande gränser mellan arbetsliv och fritid. Det är några av de möjligheter och utmaningar flera av Visions medlemmar ser i ett utvecklat digitalt arbetsliv. I höst fortsätter arbetet med tematräffar och där du som förtroendevald kommer att bjudas in.

Deltog du i en tematräff under våren? I så fall var du inte den enda. Nästan 1000 medlemmar och förtroendevalda deltog i de digitala tematräffar som genomfördes. På träffarna delade deltagarna med sig av sina bilder av hur det digitala arbetslivet har utvecklats snabbt under pandemin. De bilder som förmedlats vid tematräffarna har Visions förbundsstyrelse nu också fått tagit del av.

- Tematräffarna är viktiga för medlemsdemokratin, de gör det möjligt för oss i förbundsstyrelsen att driva frågor som är relevanta här och nu, i medlemmarnas vardag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision

Många av deltagarna har arbetat hemma och beskrev under tematräffarna både möjligheter och utmaningar som digitaliseringen fört med sig.

Många vittnade om ett arbetsliv som flyter ihop med fritiden. Att exempelvis ha fått nya programvaror, chefer eller kollegor under tiden som man arbetat hemma har varit utmanande. Exempelvis att lära sig ett nytt program, ibland helt själv har varit en stressande faktor.

Men många vittnar också om att varit positivt och inspirerande att man under pandemin ”tvingats” använda teknik. Den digitala mognaden har vuxit.

Tematräffarnas deltagare har också lämnat tips på vad som är viktigt att tänka på när man jobbar digitalt på distans:

  • Tänk på fysiska arbetsmiljön, kolla med din chef om du kan så hem bord, skärm och stol
  • Ta regelbundna pauser, med pausprogram i datorn eller ställ en timer
  • Gå till jobbet! Ta en promenad runt kvarteret som start på dagen och en vid arbetsdagens slut
  • Ha digitala fikastunder med arbetsgruppen

Under hösten kommer vi fokusera på det ”nya normala”. Den digitala omställningen i arbetslivet fortsätter och där behöver vi i Vision vara med i utvecklingen. Frågor som:  Hur stöttar vi medlemmarna i omställningen? Vilka behov av kompetensutveckling finns, är några saker som vi ska titta närmare på.

Vision kommer därför att bjuda in er som är förtroendevalda till nya tematräffar under hösten för att dels prata om det digitaliserade arbetslivet, dels om kompetens och omställning.

Här kan du läsa mer om tematräffar och anmäla dig till en träff. Nya datum kommer löpande under hösten.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss