Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Uppdaterat medlemserbjudande på bolån hos SEB

2021-06-07

Som medlem i Vision har du rabatt på bolån i två banker idag, SEB och Danske Bank. Det är TCO-gemensamma erbjudanden till medlemmarna. SEB har nu ett uppdaterat erbjudande.

Erbjudandet i korthet

Som medlem i Vision kan du ansöka om bolån hos SEB. Du kan påverka din boränta och som medlem får du dessutom 0,10 procentenheter i extra rabatt på din redan förhandlade bolåneränta. Detta gäller oavsett bindningstid. Väljer du ett klimatsmart boende får du ytterligare 0,10 procentenheter i rabatt. Ingen uppläggningsavgift tillkommer.

Vad är ”klimatsmart boende”?

Du som medlem har möjlighet till ytterligare 0,10 procentenheter i extra rabatt om du väljer ett klimatsmart boende vilket innebär att bostaden antingen har energiklass A eller B registrerat hos Boverket eller är något av följande: Svanenmärkt, Passivhus eller Miljöbyggnad guld/silver

Hur får jag som medlem i Vision del av erbjudandet?

I kontakten med SEB talar du om vilket förbund du är medlem i.

Kan jag först förhandla mitt bolån och sedan få ytterligare 0,10 procentenheter rabatt på detta?

Ja det stämmer, du kanske exempelvis kan flytta över sparande från en annan bank och på så sätt förhandla ner din ränta. När du och SEB är överens får du ytterligare 0,10 procentenheter i rabatt för att du är medlem.

Måste jag förhandla om bolånet varje år för att del av rabatten/rabatterna?

Rabatten upphör efter villkorsperiodens slut. Om du exempelvis binder ditt lån på ett år upphör rabatten efter ett år. Du får då kontakta SEB för att förnya rabatten.

Jag har redan bolån hos SEB (genom Vision). Får jag ytterligare 0,10 procentenheters rabatt på den räntan?

Om du inte har utnyttjat erbjudandet sedan tidigare kan du ta del av erbjudandet i samband med förlängning. Du måste själv kontakta SEB för att de ska börja gälla.

Kan man bara kan utnyttja detta en gång?

Rabatten gäller en villkorsperiod i taget. Därefter är man välkommen att kontakta SEB för att få rabatten ytterligare en villkorsperiod

Om man har en bindningstid på tre månader (rörligt lån), så gäller det bara i tre månader?

Om du väljer en bindningstid på tre månader gäller rabatten för närvarande i två år.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss