Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kvinna antecknar.

Nya åldersrekommendationer för 80-90-100-modellen

2021-04-26

Håller ni på eller ligger ni i startgroparna för att intresseförhandla att införa arbetstidsförkortning, den så kallade 80-90-100-modellen med er arbetsgivare? Vision har anpassat åldersrekommendationerna med anledning av den pågående pensionsreformen. Samtidigt har vi tagit fram ett fördjupat stödmaterial kring modellen och listat argument inför förhandlingar.

Vision vill att äldre arbetstagare ska ha möjlighet att trappa ner arbetstiden i slutet av arbetslivet. Genom att initiera en lokal förhandling med er arbetsgivare har du som förtroendevald möjlighet att komma till en överenskommelse kring arbetstidsförkortning som ger äldre arbetstagare möjligheten att arbeta 80 procent, få 90 procent av lönen och behålla full tjänstepension på just er arbetsplats. Alltså en möjlighet till att jobba lite mindre och orka lite längre.

I och med den pågående pensionsreformen anpassar Vision nu åldersrekommendationerna för denna modell för arbetstidsförkortning, till att rekommendera att den tidigast ska börja tillämpas från 63 års ålder och att den fortsätter så länge som anställningen pågår för medarbetaren.

- I och med att medellivslängden ökar och pensionsnivån sjunker så behöver vi jobba längre. Riktåldern förväntas bli 67 år och tidigast uttag av allmän pension 64 år i det förslag som nu finns i den så kallade pensionsreformen. För att skapa en långsiktig god ekonomi och för att följa de höjda åldrar som stegvis kommer att ske inom pensionssystemet så rekommenderar vi nu att en sådan överenskommelse ska börja tillämpas tidigast från 63 år för medarbetarna, säger Sari Wonsell, central ombudsman för pensioner på Vision.

Intresset för att 80-90-100-modellen växer och på flera håll har Visions lokala förtroendevalda framgångsrikt redan förhandlat fram avtal med arbetsgivaren.

Vi har också tagit fram en fördjupad information och stödmaterial kring modellen till dig som är förtroendevald och en lista på argument som kan vara användbara vid intresseförhandlingen med arbetsgivaren.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss