Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nya åldersrekommendationer för 80-90-100-modellen

2021-04-26

Håller ni på eller ligger ni i startgroparna för att intresseförhandla att införa arbetstidsförkortning, den så kallade 80-90-100-modellen med er arbetsgivare? Vision har anpassat åldersrekommendationerna med anledning av den pågående pensionsreformen. Samtidigt har vi tagit fram ett fördjupat stödmaterial kring modellen och listat argument inför förhandlingar.

Vision vill att äldre arbetstagare ska ha möjlighet att trappa ner arbetstiden i slutet av arbetslivet. Genom att initiera en lokal förhandling med er arbetsgivare har du som förtroendevald möjlighet att komma till en överenskommelse kring arbetstidsförkortning som ger äldre arbetstagare möjligheten att arbeta 80 procent, få 90 procent av lönen och behålla full tjänstepension på just er arbetsplats. Alltså en möjlighet till att jobba lite mindre och orka lite längre.

I och med den pågående pensionsreformen anpassar Vision nu åldersrekommendationerna för denna modell för arbetstidsförkortning, till att rekommendera att den tidigast ska börja tillämpas från 63 års ålder och att den fortsätter så länge som anställningen pågår för medarbetaren.

- I och med att medellivslängden ökar och pensionsnivån sjunker så behöver vi jobba längre. Riktåldern förväntas bli 67 år och tidigast uttag av allmän pension 64 år i det förslag som nu finns i den så kallade pensionsreformen. För att skapa en långsiktig god ekonomi och för att följa de höjda åldrar som stegvis kommer att ske inom pensionssystemet så rekommenderar vi nu att en sådan överenskommelse ska börja tillämpas tidigast från 63 år för medarbetarna, säger Sari Wonsell, central ombudsman för pensioner på Vision.

Intresset för att 80-90-100-modellen växer och på flera håll har Visions lokala förtroendevalda framgångsrikt redan förhandlat fram avtal med arbetsgivaren. I Engagemangkiosken finns mallar, tips och mer information om hur ni ska gå till väga för er som vill intresseförhandla för att införa modellen.

Vi har också tagit fram en fördjupad information och stödmaterial kring modellen till dig som är förtroendevald och en lista på argument som kan vara användbara vid intresseförhandlingen med arbetsgivaren. Ni hittar den här (du måste logga in för att komma åt dokumenten)

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar