Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

warning icon

Systemunderhåll

Engagemang och inkludering!

2021-04-16

Nu växlar vi upp takten i arbetet med engagemang och inkludering för förtroendevalda och medlemmar. Målet är att fler ska känna att förbundet välkomnar just dem som medlemmar och förtroendevalda och att fler ska känna sig inkluderade.

Under 2021 jobbar vi med att undersöka hur det ser ut i Vision idag, hur bra är vi på att engagera medlemmar och vara inkluderande? Har vi låga trösklar in i förbundet? Vi jobbar ju med ”En arbetsplats för alla” där målet är att alla våra medlemmar ska må bra på jobbet. Hur ser det ut internt i förbundet, lever vi som vi lär?  

UVi har fokus på att hitta goda exempel på hur vi kan arbeta för att öka engagemanget och öka inkluderingen av medlemmar och förtroendevalda. Har du ett bra exempel? Hör gärna av dig till Kajsa Qvist, kajsa.qvist@vision.se  

Podd om inkludering

De flesta håller ju med om att Vision ska vara inkluderande och att vi ska vara det på alla nivåer av förbundet. Men hur gör vi för att det inte bara ska bli fina ord om att vi tycker det är viktigt? Lyssna på Seher Yilmaz som ger konkreta tips för att bli ännu mer inkluderande:

Maskineriet om inkludering

 

Två spännande webbinarium

Vi har genomfört två spännande webbinarium:  

Se webbinarium ett här: 

Berättelser och inkludering

Under en timme kan du som medlem, arbetsplatsombud eller förtroendevald  få inspiration kring berättelser om upplevelser av eller brist på inkludering. Detta är ett webbinarium för dig som vill få höra andras berättelser, få hopp och en känsla av att förändring är möjlig! Dalia Eid, 2:e vice ordförande inledde webbinariet och delade med sig av sin berättelse. För oss i Vision är det viktigt att få höra din berättelse! Hör gärna av dig till kajsa.qvist@vision.se om du vill dela med dig av din berättelse. 

Här kan du ta del av presentation från webbinariet: 

Presentation om berättelser kring inkludering 

Webbinarium två 

Se det andra webbinariet här: 

Aktiva åtgärder för inkludering

Kommer inom kort att publiceras som inspelat webbinarium här. Du som är förtroendevald kan under webbinariet få tips på hur ni kan arbeta med aktiva åtgärder för att öka takten i ert inkluderingsarbete. Detta är ett webbinarium för dig som vill ha inspiration och tips kring hur just du kan tänka kring aktiva åtgärder. Mariela Ferré Hofman, ledamot i förbundsstyrelsen inleder webbinariet och berättar varför hon tycker det är viktigt med inkludering och ger ett exempel på hur det går att arbeta med aktiva åtgärder. Under träffen kommer du som förtroendevald att få diskussionfrågor att ta med andra förtroendevalda och tillsammans fundera på hur ni skulle kunna öka takten i ert inkluderingsarbete!

Här kan du ta del av presentation från webbinariet:

Presentation om aktiva åtgärder för inkludering 

Nu söker vi dig!

Är du förtroendevald eller medlem i Vision? Vill du vara med i projektet ”Engagemang och inkludering”? Vi genomför under våren 2021 intervjuer med förtroendevalda och medlemmar för att hitta goda exempel på arbete med inkludering, hinder, utmaningar och möjligheter. Visst låter det kul att snacka om detta med vår trevliga processledare Kajsa Qvist i 30 minuter? Hör av dig direkt till kajsa.qvist@vision.se så bokar vi in en tid för detta! 

Tips från förtroendevalda! 

Under året kommer vi att intervjua förtroendevalda för att få tips på hur man kan öka takten i sitt inkluderingsarbete. Vi samlar tipsen i vår handlingskraftskarta. Du kan också läsa tips från förtroendevalda här: Tips från förtroendevalda! 

Pilotstyrelse!

Sitter du i en klubb/avdelning/sektionsstyrelse som är peppad på att ta ytterligare kliv i arbetet med inkludering? Vi söker nu en styrelse som är intresserade av att delta i ett pilotprojekt under 2021 för att arbeta aktivt med inkludering. Ni får en timmes workshop på ett av era styrelsemöten, två uppföljningssamtal och 45 minuters avslutningsworkshop. Erfarenheterna från ert projekt kommer delas med andra förtroendevalda på Vision.se Visst låter detta kul och spännande! Anmäl er styrelse till kajsa.qvist@vision.se så bokar vi upp en tid på ett av era kommande styrelsemöten för en uppstartsworkshop. Antalet pilotstyrelseplatser är begränsat – först till kvar principen gäller.  

Representation

För att alla medlemmar ska känna sig inkluderade i Vision, så är det viktigt att våra förtroendevalda på ett bra sätt representerar våra medlemmar. För att kunna synliggöra, följa och sätta in rätt åtgärder kommer Vision med stöd från SCB att ta fram statistik kring representation.

Goda exempel

Under projektet kommer vi att arbeta med att lyfta goda exempel för att det ska vara enkelt för dig som förtroendevald eller medlem att arbeta med inkludering. I Visions handlingskraftskarta kan du ta del av goda exempel på hur förtroendevalda har arbetat för att öka inkluderingen. Läs exempelvis om hur Göteborgsavdelningen har arbetat med Jämställdhetsbudget för att öka takten i sitt inkluderingsarbete. Handlingskraftskartan (vision.se)

Inkludering på Hur är läget-fikorna!

Under 2021 finns det ett behov hos förtroendevalda av att mötas och prata om aktuella ämnen. Två av fikorna under våren kommer ha tema inkludering. Ett första fika genomfördes  den 23/4, där vi fick bra tips från Region Stockholm kring hur det går att öka takten i arbetet med representation.  Kom och var med den 21/5 kl. 09.00-09.30 och berätta om dina tankar kring inkludering. Du deltar på fikat genom att följa denna länk: https://vision-se.zoom.us/j/95599590330  

En arbetsplats för alla

I projektet ”Engagemang och inkludering” arbetar vi för att leva som vi lär, så att vi ska kunna driva förändring på våra arbetsplatser. Läs mer om hur vi jobbar för en arbetsplats för alla och gå en utbildning här: En arbetsplats för alla (vision.se)

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar