Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Är du en av våra nya nationella kursledare?

2021-12-20

I Vision har vi nationella uppdrag och ett av dem (det roligaste?) är att var kursledare.

En nationell kursledare håller utbildningar enligt ett givet material hos klubbar, avdelningar och för Vision centralt. Utbildningarna sker fysiskt, på distans eller som blandat lärande.

Nu behöver vi utöka vårt glada gäng kursledare och kanske är du den vi söker?

Först och främst tänker vi att du brinner för utbildning och för Vision. Vi tänker att du är intresserad av människor och vuxnas lärande och utveckling. Glad och positiv och har lätt för att lyssna och kommunicera.

Vi förutsätter att du är väl förtrogen med Vision och våra värderingar. Att du lever som vi lär. Att du är förtroendevald i Vision och har en förankring i arbetslivet.

Som nationell kursledare förväntas du ta minst två utbildningar per år, helst minst två per termin (uppdragen fördelas i god tid så att du ska kunna planera ditt liv) Varje år har vi två-dagars fortbildning för våra kursledare och du förväntas delta minst vartannat år. Till en början håller du grundläggande utbildningar för t.ex. Vision-ombud och Skyddsombud för att sedan även hålla andra utbildningar inom vårt utbildningsutbud.

Uppdraget inleds med fyra dagars utbildning fördelat på tre tillfällen. Under utbildningstiden kommer du att få en mentor som har lång erfarenhet som kursledare och du kommer att genomföra ett kursledaruppdrag tillsammans med hen.

Det här får du

Vad får du då som kursledare? Du blir en del av ett glatt gäng, får härliga kursledarkollegor och möter Visions Utbildningsgrupp.

Som kursledare får du ersättning för förlorad arbetsinkomst när du är ledig för ett uppdrag och dessutom ett kursledararvode som ersättning för att du lägger tid på förberedelser. Om uppdraget är fysiskt beställer du resor som till andra uppdrag hos vår resebyrå, enligt Visions resepolicy. Utbildningsgruppen bistår med material till utbildningarna, råd och pedagogisk kunskap.

Låter detta som något för dig? Anmäl dig via länken nedan. Sista anmälningsdag är den 23 jan 2022.

Ansökan är stängd. Är du intresserad av uppdraget? Kontakta Utbildningsgruppen.

Undrar du över något? Hör bara av dig! Lättast når du oss på utbildning@vision.se. Välkommen med frågor och anmälan!

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss