Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Visions relansering 2020

2020-09-25

Under förbundsmötet 2020 presenterades de nya satsningar Vision gjort såsom handlingskraftskampanjen, ny lönestatistik med mera. Som ett led att utveckla Vision har satsningar gjorts för att skapa större medlemsnytta. Alla ska se och känna att ett ännu tydligare, ännu mer modernt, ännu mer handlingskraftigt och ännu mer attraktivt Vision är här!

Relanseringen innebär bland annat att:

  • Det är en viktig del i vår önskande varumärkesförflyttning.
  • Ger en 2.0-känsla och en energiinjektion som sprider sig i hela förbundet.
  • Ökad medlemsnytta, stolthet och känsla av att Vision syns och känns närvarande - vilket också resulterar i ett ökat inflöde av nya medlemmar.

Läs mer nedan kring varje satsning.

Startsida

Vision lanserar nu en ny startsida på vision.se med många flera fördelar och med tydligare ingångar för olika målgrupper. Många av ändringarna är gjorda för att underlätta för besökaren att hitta rätt och ledordet lättanvänt har varit i fokus under framtagandet av startsidan. Dessutom har startsidan blivit bättre anpassad för mobiler och surfplattor.

Grafisk profil

Visions visuella identitet har uppdaterats och moderniserats i syfte att lyfta och tydliggöra Visions varumärke och avsändare. Huvudmålen har varit att renodla och hitta kärnan för att skapa en tydligare visuell röd tråd och att anpassa profilen olika kanaler. Vi har även adderat det som saknas för att skapa en sammanhängande helhet. Ett exempel på vad som lagts till är ett illustrationsmanér, som funkar bra både i tryck, digitalt och inte minst i rörligt material.

I jobbet ingick även en tillgänglighetsanpassning av både färg och typografi.

Visions app  - facket på fickan

Vision vill vara där medlemmarna är, när medlemmarna behöver oss. Vi har skapat appen för att samla medlemmarnas mest nödvändiga funktioner på ett ställe. Så att de kan använda oss när och hur mycket eller lite de behöver, utefter deras behov. Vi vet att alla inte behöver facket jämt, men när de väl gör det så ska det vara enkelt.

Med appen blir det enklare att hitta rätt – direkt. Vi har valt ut sex av våra viktigaste och medlemsnyttiga funktioner till appens startsida:

  • Kontakt och rådgivning – både centralt och lokalt, plus svar på vanliga frågor
  • Medlemserbjudanden och månadens erbjudande
  • Lönestatistik
  • Kurser och aktiviteter.
  • Mina sidor – för att enkelt kunna logga in
  • Värva

Dessutom finns ett nyhetsflöde, med relevanta tips och kunskap för att medlemmarna ska får ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv. Och de medlemmar som vill får även våra pushnotiser. Appen finns att ladda ner där appar finns.

Lönestatistik

Tidigare baserades Visions lönestatistik på medlemmarnas egna uppgifter om vad de tjänar men den nya lönestatistiken baseras på aktuell partsgemensam data från Arbetsgivarorganisationerna

Medlemmarna kommer från inloggat läge på Vision.se eller via Visions app kunna söka relevant lönestatistik för sitt yrke i form av till exempel medellön och median, med möjliga filtreringar på till exempel år, avtalsområde, län och kommun. Verktyget är färdigt i november 2020.

Kundo - alla svaren på ett ställe

Nu hittar du svar på de flesta av våra medlemmars vanliga frågor i vårt frågeforum Kundo. Kundo hittar du här.

Handlingskraftskampanjen

Handlingskraftskampanjen är en satsning Vision gjort för att visa upp ett antal förtroendevalda och deras i handlingskraft i en visuell kampanj. Handlingskraftskartan är ett verktyg för Vision att på ett lite roligare sätt visa upp handlingskraft runt om i landet. Som inloggad medlem kan man gå in och publicera initiativ tagna på sin egen arbetsplats. Besök kartan här.

Feministisk digitalisering (studenter)

Världshistoriens första dataprogrammerare var kvinna. Ändå har digitaliseringen blivit en manlig domän. Som tyvärr ibland domineras av ett utpräglat manligt perspektiv. Nu är det dags att vi tillsammans ändrar på det!

I vår ordnar Vision Sveriges första kurs i feministisk digitalisering. Du som pluggar till personalvetare, beteendevetare eller socionom har möjlighet att gå denna spetsutbildning. Och ja, feminism är för alla så vi välkomnar självklart både män, kvinnor och icke-binära till utbildningen.

Tanken med utbildningen är att ge dig som kan tänka dig en karriär inom offentlig sektor en förståelse för ett antal spännande områden inom digitalisering – med ett genomgående fackligt och feministiskt perspektiv.

 

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material