Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Linda Fawaz från Växjö blev Årets rekryteringsstjärna!

2020-02-13

Grattis till utmärkelsen Årets rekryteringsstjärna, Linda! Hur känns det?

- Det känns helt underbart. Jag hade inte en tanke på att jag skulle vinna. Det känns fortfarande overkligt och jag har svårt att kunna hitta ord för hur glad och tacksam jag är över vinsten. Bara att gå vidare till Stockholm räknade jag som en vinst.

Berätta kort – vem är du och hur ser ditt uppdrag ut?

- Jag är en väldigt glad, social och öppen person. Född och uppvuxen i Växjö, men har mina rötter i Libanon. Genom att ha vuxit upp i Sverige med utländska föräldrar har jag fått det bästa från två världar. Det har hjälpt mig mycket i mitt arbete som kommunvägledare, då jag kan tolka situationer från invånarna på ett helt annat sätt. 
- För drygt ett år valdes jag till att arbeta fackligt som verksamhetskoordinator. Jag hade då suttit med i styrelsen som ledamot i två år. På kontaktcenter var jag både skyddsombud och ombud. Sedan september 2019 arbetar jag full tid fackligt, vilket gjorde att det nästan var en självklarhet att jag även också skulle axla uppdraget som huvudskyddsombud på kommunledningsförvaltningen. 

Varför är rekrytering av nya medlemmar till Vision ett viktigt uppdrag enligt dig?

- För mig har det alltid varit en självklarhet att vara fackligt ansluten. När vi är många har vi en starkare handlingskraft. Genom att vara med i Vision kan vi tillsammans driva de frågor som är viktiga för oss och för våra medarbetare. Vi strävar alla i slutändan efter samma sak, ett hållbart arbetsliv och en bra arbetsmiljö. 

Vad är knepet att för att lyckas få ja på frågan Vill du vara med i Vision?

- Jag har flera knep. Men två specifika som jag alltid tar upp vid rekrytering är vår vassa inkomstförsäkring och hur viktig den är. Mitt andra knep som jag oftast kör med först är vad vill man ha ut av facket? Det öppnar upp till dialog, men kan även vara en vändpunkt för medarbetaren. Hen kan bli ställd av frågan och vet ofta kanske inte vad vi gör. 

Genom att få till fler Vision-ombud och skyddsombud ute på arbetsplatserna, visar vi att vi finns nära och att vi är lätta att få tag på. Vi syns även mycket i sociala medier; på Facebook, Instagram och Twitter. Där delar vi med oss av vad vi gör både inom avdelningen och det vi samkör med andra avdelningar eller klubbar. Vi har också startat med arbetsplatsbesök som vi oftast lägger på fikatider. Då träffar vi inte bara våra medlemmar utan alla på arbetsplatsen, vilket också kan vara ett sätt att värva nya medlemmar. 

- Allt handlar om teamwork. Utan våra förtroendevalda skulle vi inte kunna synas och finnas där för våra medlemmar. Medlemsvården är också en viktig aspekt, ickemedlemmar ser att vi tar hand om de som är fackligt anslutna, vilket kan vara en sporre att också gå med i Vision.

Bild: Josef Bengtsson

Rekryteringsdagen

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material