Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Linda Fawaz från Växjö blev Årets rekryteringsstjärna!

2020-02-13

Grattis till utmärkelsen Årets rekryteringsstjärna, Linda! Hur känns det?

- Det känns helt underbart. Jag hade inte en tanke på att jag skulle vinna. Det känns fortfarande overkligt och jag har svårt att kunna hitta ord för hur glad och tacksam jag är över vinsten. Bara att gå vidare till Stockholm räknade jag som en vinst.

Berätta kort – vem är du och hur ser ditt uppdrag ut?

- Jag är en väldigt glad, social och öppen person. Född och uppvuxen i Växjö, men har mina rötter i Libanon. Genom att ha vuxit upp i Sverige med utländska föräldrar har jag fått det bästa från två världar. Det har hjälpt mig mycket i mitt arbete som kommunvägledare, då jag kan tolka situationer från invånarna på ett helt annat sätt. 
- För drygt ett år valdes jag till att arbeta fackligt som verksamhetskoordinator. Jag hade då suttit med i styrelsen som ledamot i två år. På kontaktcenter var jag både skyddsombud och ombud. Sedan september 2019 arbetar jag full tid fackligt, vilket gjorde att det nästan var en självklarhet att jag även också skulle axla uppdraget som huvudskyddsombud på kommunledningsförvaltningen. 

Varför är rekrytering av nya medlemmar till Vision ett viktigt uppdrag enligt dig?

- För mig har det alltid varit en självklarhet att vara fackligt ansluten. När vi är många har vi en starkare handlingskraft. Genom att vara med i Vision kan vi tillsammans driva de frågor som är viktiga för oss och för våra medarbetare. Vi strävar alla i slutändan efter samma sak, ett hållbart arbetsliv och en bra arbetsmiljö. 

Vad är knepet att för att lyckas få ja på frågan Vill du vara med i Vision?

- Jag har flera knep. Men två specifika som jag alltid tar upp vid rekrytering är vår vassa inkomstförsäkring och hur viktig den är. Mitt andra knep som jag oftast kör med först är vad vill man ha ut av facket? Det öppnar upp till dialog, men kan även vara en vändpunkt för medarbetaren. Hen kan bli ställd av frågan och vet ofta kanske inte vad vi gör. 

Genom att få till fler Vision-ombud och skyddsombud ute på arbetsplatserna, visar vi att vi finns nära och att vi är lätta att få tag på. Vi syns även mycket i sociala medier; på Facebook, Instagram och Twitter. Där delar vi med oss av vad vi gör både inom avdelningen och det vi samkör med andra avdelningar eller klubbar. Vi har också startat med arbetsplatsbesök som vi oftast lägger på fikatider. Då träffar vi inte bara våra medlemmar utan alla på arbetsplatsen, vilket också kan vara ett sätt att värva nya medlemmar. 

- Allt handlar om teamwork. Utan våra förtroendevalda skulle vi inte kunna synas och finnas där för våra medlemmar. Medlemsvården är också en viktig aspekt, ickemedlemmar ser att vi tar hand om de som är fackligt anslutna, vilket kan vara en sporre att också gå med i Vision.

Bild: Josef Bengtsson

Rekryteringsdagen

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar