Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Förtroendevald på distans

2020-04-29

Jobbar du som ombud och förtroendevald hemma? Eller är många av dina kollegor inte på plats pga hemmajobb? Många har fått ställa om sina vägar för möten och att hålla kontakten. Här får du inspiration och tips från några av Visions förtroendevalda hur de gör för att hålla kontakten med medlemmarna, hur läget påverkar deras sätt att jobba i sina förtroendeuppdrag och hur man kan ställa frågan till ickemedlemmar digitalt.

Coronakrisen påverkar alla. Förutsättningar på arbetsplatser förändras snabbt och många, såväl arbetsgivare som anställda ställs inför nya situationer och arbetssätt. Det gäller också hur man som fackligt ombud får anpassa sitt sätt att hantera och vara synlig i sitt uppdrag.

- Använd sociala medier för att visa att vi finns här för medlemmarna även om och när vi inte är ute på arbetsplatserna. Och ha digitala möten via exempelvis Teams eller Skype med medlemmar, som i sin tur kan ta det vidare till ickemedlemmar att vi fackliga finns här i alla lägen. Det säger Linda Fawaz, förtroendevald i Växjö som också blivit utsedd till Årets Rekryteringsstjärna så sent som i februari.
- Rekrytering kanske inte har varit min prioritet dessa dagar men vi har börjat skicka ut medlemsbrev varje månad och i samband med det utskicket berättar vi också att vi har en lokal kampanj där den som värvar en ny medlem får två biobiljetter från avdelningen.
Medlemsvården är väldigt viktig i dessa tider menar Linda. Speciellt när det kommer till medarbetarnas arbetsmiljö. Skyddsombuden och huvudskyddsombudens arbete är alltid viktigt men kanske extra mycket nu. Och vi möten som handlar om arbetsmiljö är vanligtvis alla medarbetare med.
- Då syns det hur engagerade vi är och då försöker vi sporra de icke fackligt anslutna att gå med.

- Skypemöten med nya ombud och skyddsombud har funkat riktigt bra för oss.
Det säger Anna Lundblad, förtroendevald i Eskilstuna, Visions avdelning 029 och även hon har tidigare får utmärkelsen  Årets rekryteringsstjärna. Hon berättar att hon också har mailkontakt med många ombud och skyddsombud och då också passar på att påminna dem om att ställa frågan.
- Jag kommer även ha ett Skypemöte innan sommaren med ombud/skyddsombud. Då har jag delat in dem förvaltningsvis så de inte blir för många. Så de får bli lite sommaravslutning, säger Anna.

Hos Maria Högberg, den första som fick rekryteringsstjärneutmärkelsen och förtroendevald i Älvkarlebyavdelningen, har de fortfarande en del fysiska möten men också via telefon och Skype.
- Vi är en liten avdelning med ca 95 medlemmar. Vi har inga ombud och styrelsen omfattar 6 personer. Samma personer har flera roller och ledamöter är tillika skyddsombud. Vi har 4 skyddsombud och ett 20-tal medlemmar/ledamot som vi har kontakt med och som är ”ansvariga” när det gäller att ta in och ge information och se till att det finns en fungerande arbetsmiljö och samverkan, berättar Maria.
Marias fokus ligger på att skapa goda relationer mellan arbetsgivaren och medlemmarna. Och det fungerar bra.
- Vi har ett gott samarbete med arbetsgivaren och har en ömsesidig respekt för varandra.
- Jag är ingen mästare på att ställa frågan, vi har skapat en relation som gör att ALLA våra medlemmar säger till sina nya kollegor, här i Älvkarleby kommun är vi med i Vision, det är sen gammalt…

Har du som förtroendevald/ombud fler tips och inspiration på hur just ni ställt om till distans/digitalt i ert uppdrag får ni gärna maila dem till kommunikation@vision.se eller dela med er av dem i facebookgruppen Förtroendevald i Vision.

Vår nylanserade Affischgenerator kan också vara till hjälp om du som förtroendevald vill visa vem och hur medlemmar kan komma i kontakt med dig.  Läs mer här.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar