Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Digitala möten - tips och utbildning

2021-01-11

Dags för ett digitalt möte? Här får du stöd, tips och hjälp som kan vara till nytta. För att digitala möten ska bli effektiva och inkluderande är det viktigt att planera. Som extrabonus får du också tips på hur du kan planera och genomföra en utbildning digitalt.

Digitala möten för klubbar och avdelninga

Vår klubb/avdelning planerar ett digitalt möte, hur ska vi göra?

Vad bra att ni i klubben/avdelningen planerar för ett digitalt möte.
I dessa tider är det jättebra att vi alla hjälps åt för att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. För de allra flesta klubbar och avdelningar är videomöten en bra form att ha digitala möten, såsom årsmöten, höstmöten eller avdelningsmöten. Även andra träffar med medlemmar går utmärkt att hålla digitalt. Det kan vara arbetsplatsträffar, informationsträffar och andra möten som också ger er möjlighet att nå ut och rekrytera fler medlemmar.

Det är positivt om ni använder det videomötessystem ni använder på jobbet och som era medlemmar är mest vana vid, exempelvis Teams eller Skype.

Om ni inte har tillgång till ett videomötessystem så kan ni låna Zoom-licens ifrån kansliets it-avdelning till ert möte. Lånelicenserna är för max 300 deltagare och ni anger för vilken period ni vill låna licensen. Behöver ni ha större möten för mer än 300 deltagare är ni välkomna att mejla kajsa.qvist@vision.se

Behöver ni genomföra mer avancerade omröstningar (till exempel personval till en styrelse) så har Visions kansli tillgång till Questback (ett enkätsystem). Hör gärna med ert center om de har möjlighet att hjälpa er med en sådan omröstning. Omröstnings sker då via mejl innan mötet och redovisas sedan under videomötet. Hör av er till ert centret om ni vill ha hjälp med omröstningar i Questback.

Vi vill ha ett roligt årsmöte!

Vad kul att ni vill ha ett roligt årsmöte, det finns många sätt att göra årsmötet roligare! I Visions profilbutik finns roliga prylar att skicka ut till deltagarna på era årsmöten, för att de ska känna sig uppskattade. Andra klubbar och avdelningar tipsar också om att det går att skicka ut Sverigecheckar, SF Anytime-biljetter, fika/smörgås på något av stans fik, hämtmat på kommunens kök, glassbiljett, presentkort för lokala butiker/köpcentrum. Att ha en Humorshow i samband med årsmötet tipsar Växjö Stiftsavdelning om. Norrtälje tipsar om att använda Mentimeter för att göra årsmötet skojigare. Kom ihåg att vi alltid köper tjänster och varor från leverantörer med kollektivavtal och som arbetar för en hållbar utveckling. 

Vår klubb/avdelning vill använda VoteIT för digitala möten!

Det går bra för klubbar och avdelningar att kostnadsfritt använda mötestjänsten VoteIT. VoteIT är ett mötessystem som förbundet har använt både på årsmöten och senaste förbundsmötet. Klubbar och avdelningar är själva ansvariga för att vara administratörer för systemet. 

VoteIT  är en bra lösning för de klubbar eller avdelningar som har många deltagare på sina digitala möten eller som ska ha slutna omröstningar, då ni kan diskutera och fatta beslut i systemet. 

Ni kan också få ett testmöte i VoteIT, för att testa hur det fungerar inför ert årsmöte. I det mötet som ni får från Kajsa ligger en dagordning och förslag på beslut som ni kan anpassa efter era behov. Handlingar lägger ni på er klubb eller avdelningssida på vision.se. Val läggs in enligt valberedningens förslag, sedan kan deltagarna även föreslå ytterligare nominerade kandidater för val. Tänk på att planera in gott om tid för förberedelser inför ert möte i VoteIT. Om det är första gången ni administrerar ett möte, så kan det ta ett litet tag att lära sig systemet.

Vi vill ha hjälp med att få in en offert för tekniskt stöd

Vision har möjlighet att hjälpa klubbar och avdelningar att ta in offerter för teknikstöd eller för externa mötesordföranden för era digitala möten. Mejla kajsa.qvist@vision.se om ni har ett sådant behov.

Vi ska ha årsmöte i Zoom eller VoteIT och behöver utbildning

Längst upp på denna sida hittar ni en inspelad utbildning för de som vill hålla ett årsmöte i VoteIT som ni kan kolla på när ni vill. 

Hur gör vi med GDPR och mötesinbjudningar?

När vi gör utskick till våra medlemmar är det alltid viktigt att komma ihåg att skicka sändlistan i fältet hemlig kopia så att inte det fackliga medlemskapet röjs och att andra kan se vilka som mottagit mejlet och på så sätt se vilka som är våra medlemmar. I ämnesraden är det bra att skriva Välkommen till årsmöte, (tänk på att i ämnesraden inte skriva ut Vision).

Om du använder Teams som plattform för mötet och gör en bokning via kalendern i Outlook eller Teams så går det inte att lägga adresserna på hemlig kopia. Vi hoppas att detta kommer att ändras framöver men just nu finns inte den funktionen. Det finns dock en lösning som du kan använda dig av i stället. Den är inte optimal, men fungerar i alla fall.

Gör så här:

  1. Gå in i din kalender och tryck på nytt teamsmöte
  2. Skicka bokningen till dig själv
  3. Klicka upp mejlet med bokningen du har skickat till dig själv och kopiera länken till teamsmötet som finns i mejlet
  4. Denna länk kan du sedan klistra in i ett nytt mejl och där välja hemlig kopia och skicka inbjudan till era medlemmar
  5. Kom ihåg att informera deltagarna på årsmötet att alla som har tillgång till länken kan se chatten i mötet, även de som inte deltar på mötet, så använd heller handuppräckning än chatt. 

Ett lite krångligare sätt men för att inte riskera att någons fackliga medlemsskap röjs mot deras vilja, så är detta det bästa alternativet just nu. Med detta sätt kommer inte deltagarna att få in bokning i sin kalender utan de måste gå in i mailet och klicka på länken. 

Vår styrelse vill ha ett telefonårsmöte, hur gör vi?

Det går bra att ha ett telefonårsmöte. Hör av er till kajsa.qvist@vision.se, så får ni ett telefonnummer och en kod som era medlemmar kan ringa in till och så kan ni ha ett årsmöte per telefon. 

Vi vill ha en omröstning via e-post eller Questback inför vårt årsmöte

Om ni behöver hjälp att genomföra en omröstning via Questback så kan ni höra av er till ert center och höra efter om de har möjlighet att hjälpa er med detta.

Enligt Visions anvisningar kring elektroniska omröstningar så ska en enkät med valutskottets förslag samt samtliga övriga nominerade finnas i en enkät som senast 21 dagar innan mötet skickas till röstberättigade medlemmar. Sedan ska röstningen ska vara öppen fram till sju dagar innan årsmötet.

Detta innebär att enkäten enligt anvisningarna ska vara öppen minst 14 dagar.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar