×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision ska organisera lärare utan lärarexamen efter ny överenskommelse med Lärarförbundet

2019-12-18

Lärarförbundet och Vision har tecknat ett nytt samverkansavtal. Avtalet innebär att Vision kommer att organisera lärare utan lärarexamen, utländsk lärarexamen och som inte studerar för att få lärarexamen. Detta gäller från den 1 januari 2020.

Idag och framöver kommer det att visstidsanställas många lärare utan lärarexamen. Från och med den 1 januari 2020 kommer Vision att organisera dem. Avtalssamarbetet ger Vision möjlighet att agera på arbetsplatserna och företräda lärarmedlemmar i alla sammanhang som berör medlemmarnas anställning. Överenskommelsen innebär också att de kollektivavtal gällande lärare som Lärarnas samverkansråd tecknar kommer gälla även för Visions del.

Fler medlemmar inom skola och utbildning

Vision har redan idag många medlemmar som arbetar inom skolan i andra yrken, som exempelvis administratörer och kuratorer. Vision organiserar också alla anställda inom centrala utbildningsförvaltningar, personal som leder och administrerar skolverksamheten i kommunerna. Men Vision har tidigare inte haft anledning att uttrycka skolpolitiska målsättningar. Avtalet med Lärarförbundet innehåller flera skolpolitiska målsättningar som vi i och med denna överenskommelse delar med Lärarförbundet.

Fakta om samverkansavtalet

Vision har tillsammans med Lärarförbundet arbetat fram ett avtal. Samverkansavtalet innehåller gemensamma utbildningspolitiska ståndpunkter, överenskommelse kring vilka man kan organisera samt former för avtalssamverkan.

Förbunden är överens om:

  • Att Vision från och med den 1 januari 2020 kommer att organisera de som inte redan är medlemmar i Lärarförbundet och som lärare inom förskoleklass, grundskola, fritidshem, gymnasieskola, särskola, gymnasiesärskola, specialskola, vuxenutbildning eller sameskolan och som inte har lärarexamen, utländsk lärarexamen eller studerar för att få lärarexamen. 
  • Att samverka för en bra arbetsmiljö och goda villkor i yrkesutövningen för respektive medlemsgrupper.
  • Att när Samverkansrådet tecknar avtal gäller de även för Vision och de till avtalsområdet hörande medlemmarna i Vision.
  • Att Vision kan driva tvist för enskilda medlemmar enligt den förhandlingsordning som vid varje tidpunkt gäller på respektive avtalsområde i enlighet med de avtal som Samverkansrådet sluter. Vision kan inte utan medgivande av Lärarförbundet centralt driva tvist om tolkning av viss avtalsbestämmelse i de avtal som Samverkansrådet sluter. Visions åtagande för sina medlemmar är att biträda dem i villkoren i deras enskilda anställningsavtal, t ex individuella löne- och anställningsvillkor samt deras relation till sin arbetsgivare.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1015 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum