×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Harvard-metod skapar lokal framgång inom Vision

2019-03-25

Sedan tre år tillbaka har Vision ett unikt samarbete med Harvard Kennedy School. Samarbetet går ut på att Visions medlemmar och förtroendevalda får söka en Harvard-kurs med fokus på ledarskap, förändring och organisering. I två omgångar har totalt 20 stycken från Vision fått möjligheten att gå kursen tillsammans med deltagare från hela världen.

Kursen Leadership, Organizing and Action (LOA) är en webbaserad utbildning där deltagarna under 15 veckor får läsa teori på distans och med stöd av välbeprövade metoder även genomföra aktiviteter på hemmaplan. Kursen hålls på engelska och syftar till att ge deltagarna de verktyg de behöver för att skapa och driva förändring lokalt. 

– Förändring sker varje dag i Visionsmedlemmarnas arbetsvardag. Det bästa sättet att hantera förändringen är genom att ge ledarna verktyg för att själva driva processen och skapa engagemang. Därför går kursens innehåll hand i hand med Visions sätt att arbeta, säger Mais Irqsusi, som via sitt bolag Community Organizing Europe AB coachar och utbildar kursens metod i Europa. Mais är också länken mellan Harvard och Vision.

”En värdefull erfarenhet”
En av dem som gått kursen är Dalia Eid som i dag sitter i Visions förbundsstyrelse. Då hon gick kursen 2016 jobbade hon som socialsekreterare och förtroendevald i Nyköping, och såg ett behov av ledare som är duktiga på att organisera och skapa engagemang lokalt. Av en slump hittade hon kursen Leadership, Organizing and Action vid Harvard Kennedy School. 

– Jag sökte och blev antagen vilket kändes fantastiskt kul. Kursen lärde mig mycket om att organisera, skapa engagemang och driva frågor strategiskt på lokal nivå. Min egen kampanj under kursen handlade om att förbättra arbetsvillkoren inom socialtjänsten i Nyköping vilket har nått fina resultat, berättar Dalia.

När Dalia kort därefter blev invald i Visions förbundsstyrelse ville hon lobba för att fler Visionsmedlemmar skulle få möjlighet att gå den distansbaserade utbildningen. Hon föreslog att Vision skulle börja erbjuda sina medlemmar och förtroendevalda att söka LOA-kursen via Harvard Kennedy School.
– Kursen utgår ifrån en metod som passar Visions arbetssätt väldigt bra eftersom vi värnar starkt om lokalt engagemang. När första kullen Visionsmedlemmar gick utbildningen under våren 2017 fick jag också möjligheten att vara kursledare tillsammans med kursens grundare, professor Marshall Ganz. Som kursledare fick jag ytterligare en insikt i varför kursens innehåll styr så bra mot Visions mål, berättar Dalia.

Workshop med Harvard som tema
Internt erbjuder Vision ett ledarskapsprogram som heter Ledare i Vision. I mars samlades tidigare deltagare från ledarskapsprogrammet för en workshop. Temat för dagen var just Visions samarbete med Harvard Kennedy School. På plats fanns Mais Irqsusi som moderator.
– Under dagen fick de 30-talet deltagarna arbeta med olika teman från LOA-kursen. Ett område var bland annat narrative speaking där deltagarna fick berätta varför de engagerar sig i Vision, berättar Mais Irqsusi.
De som deltog under dagen är Visionsmedlemmar och förtroendevalda som kommer från hela landet. Alla jobbar på vitt skilda arbetsplatser och med olika uppdrag inom Vision. 

– Syftet med träffen var bland annat att väcka intresset hos våra medlemmar som själva vill driva ett projekt på hemmaplan. Dels så vill vi att de ska veta att Vision erbjuder möjligheten att ansöka till Harvard-kursen, dels vill vi också att deltagarna ska komma hem stärkta och känna att de lärt sig något nytt. Kursen Leadership, Organizing and Action är så konkret och handfast i de metoder man lär sig att det är nyttigt för alla ledare att kunna, säger Dalia.

Text: Sofie Lundmark

 

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1456 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum