×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Digitala årsmötet – så går det till

2019-09-06

Om en månad är det dags för Visions första, helt digitaliserade årsmöte. Årsmötets processledare Kajsa Qvist berättar hur det kommer att gå till.

Den 7 oktober dags för Visions första digitala årsmöte. Mötet pågår till den 20 oktober och under dessa två veckor kommer de utsedda ombuden för årsmötet kunna logga in och logga ut ur mötet så som det passar med deras övriga liv. Detta möjliggör en helt ny tillgänglighet för medlemmar som kanske inte har möjlighet att vara bortrest under ett fysiskt möte som pågår i flera dagar.

- Det är jättespännande, jag ser verkligen fram emot att följa alla diskussioner, omröstningar och allt annat roligt som kommer hända under dessa två veckor, säger Kajsa Qvist.

kajsaliten.jpg

Årsmötet är ett beslutsforum för att hantera vissa ekonomiska och administrativa frågor och frågan om ansvarsfrihet för förbundsstyrelsens ledamöter. Årsmötet 2019 kommer också vara ett steg på vägen mot förbundsmötet 2020 och ett forum för dialog och inflytande.

I det digitala årsmötet kommer vi att använda oss av ett system som heter VoteIT. I systemet kommer alla dagordningspunkter att finnas. Under varje dagordningspunkt går det att diskutera och lägga förslag. 

- Att skriva inlägg och kunna sitta och fundera i lugn och ro på hur man vill skriva, det är en helt annan sak än att gå upp i en talarstol och prata framför flera hundra människor på ett förbundsmöte. Genom det digitala årsmötet möjliggör nya slags diskussioner som utvecklar vår organisation, säger Kajsa.

Att årsmötet är helt digitalt gör att vi på ett helt nytt sätt kan arbeta för ökad transparens, flexibilitet och nytänkande. Under årsmötet kommer ombuden att kunna påverka Visions framtida inriktning och det blir en ny plats att lyfta idéer och viktiga frågor.

Läs mer om schema, dagordning och annat om det digitala årsmötet på vision.se/am2019

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1274 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum