Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hur nöjda är Visions medlemmar?

2018-03-09

Vill du veta hur nöjda medlemmarna är och hur du kan göra dem ännu nöjdare? Här finns en del konkreta tips om hur ni kan jobba med målet ”Vision ska ha de mest nöjda medlemmarna”.

Vad påverkar medlemsnöjdheten?

Vision som organisation behöver leva upp till de förväntningar som finns och leverera det vi lovar – att medlemmarna ska få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv.  

De tre faktorerna som mest påverkar hur nöjda medlemmarna är med Vision är:

  • Visions inflytande på arbetsplatsen
  • De fackliga företrädarna
  • Kännedom om vad som händer lokalt

Vägen till nöjdare medlemmar

Dialogen med medlemmarna är avgörande för medlemsnöjdheten. Vad förväntar sig medlemmarna på just din arbetsplats eller i er klubb eller avdelning? Hur kan du ta reda på det?

Nationellt gör Vision regelbundet olika mätningar för att bland annat kunna mäta NMI (Nöjd-Medlems-Index). Lokalt kan ni jobba med medlemsnöjdhet på flera sätt:

  • Engagemangskiosken. Här finns material som du kan använda. Dels finns underlag för diskussioner på arbetsplatsen och dels finns tips på hur du kan genomföra en enkätundersökning bland medlemmarna.
  • Lokala enkäter (info finns i Engagemangskiosken). Det krävs vissa förutsättningar kring antalet svarande för att få fram ett tillförlitligt NMI-värde, men lokala enkäter kan ändå fylla en viktig funktion om ni har en plan för hur ni kan ta hand om och jobba vidare med resultatet och hur ni kan återkoppla till de som svarat.

Visions mål

Förbundsmötet 2016 beslutade om strategidokumentet Vi är Vision. Där finns våra hjärtefrågor och mål. Ett av målen handlar om att Vision ska ha de mest nöjda medlemmarna:

Vi utvecklar och stärker dialogen på arbetsplatserna och i digitala kanaler. Medlemmarna ska uppleva att vi är närvarande, förstår deras situation och tillsammans med dem driver frågor.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar