×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hitta svar på dina frågor i Fakta Direkt

2018-11-12

Sedan 2012 har alla förtroendevalda i Vision tillgång till faktabanken Fakta Direkt. Gabriel Carlbaum, rådgivare på Vision Direkt och Chef Direkt, berättar om vad du kan hitta i Fakta Direkt och varför den är så bra.

– Det bästa med Fakta Direkt är bredden på frågorna och att de är många till antalet. Du kan hitta svar på frågor kring bland annat kollektivavtal, arbetsskador, arbetstid, ledighet, sjukdomar, uppsägningstider och även lönestatistik som är mer detaljerad än den som finns på vision.se. Jag kan villigt erkänna att jag har tappat kollen på hur många frågor och svar vi har i nuläget. Men 2012 hade vi fler än 500 stycken och det har inte minskat. Så det finns en hel del att hämta där!

Gabriel Carlbaum är rådgivare på Vision Direkt och Chef Direkt. I hans roll ingår det bland annat att sammanställa underlag från kollegor och publicera i Fakta Direkt.

– Vi går regelbundet igenom frågorna för att hålla de uppdaterade med nuet.

Ett verktyg för förtroendevalda

Fakta Direkt är ett verktyg för att stödja förtroendevalda genom att ge svar på många vanliga frågor.

– Förtroendevalda ska kunna hitta svar på de frågor som de möts av i vardagen. Fakta Direkt har svar på det mesta som rör förtroendevaldas uppdrag, men om det behövs ytterligare svar eller om något är oklart så kan man ändå ringa till oss på Vision Direkt på 0771 44 00 00 någon gång mellan klockan 8-20 helgfria vardagar.

Till Fakta Direkt (inloggning krävs)

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1155 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum