×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Fem GDPR-tips – så undviker du fällorna

2018-11-20

Här är våra fem bästa GDPR-tips som hjälper dig i ditt uppdrag!

Vad är GDPR?

GDPR står för General Data Protection Regulation och är en EU-förordning som trädde i kraft den 25 maj 2018. Förordningen ersätter den svenska Personuppgiftslagen, PUL.

1. Använd ”Hemlig kopia” när du mejlar många
När du mailar till flera medlemmar från din förtroendevalda-mejl så ta för vana att alltid använda funktionen ”hemlig kopia”. Då skyddar du medlemmarnas fackliga tillhörighet. Och det är viktigt enligt GDPR.

2. Använd Visions designmallar
Designmallarna är bra på många sätt – bland annat skyddar de mottagarens personuppgifter på ett bra sätt. Med designmallarna är du alltid säker!

3. Gå Visions e-utbildning om GDPR
Vision har tagit fram en e-utbildning om GDPR. Gå den – det går fort och ger en bra grund för dig i ditt uppdrag. 

4. Glöm inte policydokumenten
Vision har inte bara en jättebra dokumenthanteringsplan utan även en policy för hur vi hanterar personuppgifter på ett säkert sätt. 

5. Många funderar på samma saker
Har du en fundering om GDPR? Du är inte ensam – vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren.

Läs mer: GDPR  – för dig som är förtroendevald

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1115 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum