Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nu börjar arbetet med att utveckla Visions utbildningsstöd

2017-01-12

Vid förbundsmötet i höstas beslutades om en omfattande utredning av Visions utbildningsverksamhet. Nu är arbetsgruppen för det framtida utbildningsstödet tillsatt, och den ska ha sin första träff i slutet av januari.

Följande personer ingår i arbetsgruppen:

 • Anna Nilsson, Lunds kommun, förbundsstyrelsen
 • Niklas Borg, Stiftelsen Göteborg kyrkliga stadsmission, förbundsstyrelsen
 • Håkan Gerenmark, Tidaholm pastorat Skara stift, kursledare
 • Jennie Eriksson, Uppsala kommun, kursledare
 • Lisa Franck, Kiruna kommun, förtroendevald
 • Sara Sjölin, Region Gävleborg, förtroendevald
 • Maria Wilhelms, utbildningschef Vision
 • Affi Kölevik, projektledare Vision

(Enligt beslutet ska arbetsgruppen bestå av deltagare från förbundsstyrelsen, kursledare, ett par förtroendevalda och tjänstemän.)

Arbetsgruppens uppdrag och arbete

Gruppen ska lämna förslag till förbundsstyrelsen på övergripande principer för utbildningsstödet, som sedan förbundsstyrelsens tar vidare till förbundsmötet 2018. Arbetet sätter i gång med en tvådagarsträff i januari 2017. Sedan följer nio träffar under ett och ett halvt år. Däremellan kan arbetsgruppen medlemmar mötas virtuellt om det behövs.

Arbetsgruppen kommer att börja med en nulägesanlys och en utvärdering för att få en bild av hur utbildningsverksamheten ser ut idag. Därefter fokuserar man på vad Vision vill uppnå med utbildningsverksamheten. Genom benchmarking och inspel från experter tar gruppen fram minst tre olika scenarier på hur det framtida stödet skulle kunna se ut. Dessa presenteras och diskuteras på de regionala förbundskonferenserna hösten 2017. Efter konferenserna skissar gruppen på sitt förslag. Slutligen lämnar arbetsgruppen sitt förslag till förbundsstyrelsen.

Många kommer att involveras i arbetet med att ta fram Visions nya utbildningsstöd - medlemmar, samordningsgrupper, kursledare och förtroendevalda. Mer information kommer efter gruppens första träff. Om du vill komma i kontakt med arbetsgruppen, hör av dig till projektledare Affi Kölevik, tel 08-789 63 26, affi.kolevik@vision.se.

Läs mer om förbundsmötets beslut om utbildningsutredningen

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1543 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum