Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision byter försäkringsbolag för personförsäkringar

2017-08-23

Den första januari 2018 kommer personförsäkringar som Vision erbjuder medlemmarna att flyttas från Förenade Liv till Skandia

Personförsäkringar är till exempel olycksfalls-, sjuk-, liv- och barnförsäkringen. Förändringen beror på att Vision har gjort en upphandling som visat att försäkringarna hos Skandia blir både bättre och billigare än hos Förenade Liv.

Inkomstförsäkringen och hemförsäkringen påverkas inte

Förändringen gäller bara de personförsäkringar som hittills har funnits hos Förenade Liv. Inkomstförsäkringen hos Bliwa och hemförsäkringen hos Folksam påverkas inte av bytet av försäkringsbolag för personförsäkringarna.

Information till alla medlemmar kommer i höst

Du som är förtroendevald ska inte skicka denna information vidare till medlemmarna, utan får den för kännedom. Om du får frågor från medlemmar kan du berätta att alla i Vision får invänta de individuella brev som kommer att skickas ut under oktober och november 2017. Du kan också berätta att man som medlem själv inte behöver flytta sina försäkringar. Det ordnar Vision tillsammans med försäkringsbolagen.

De medlemmar som har personförsäkringar via Vision kommer att få information genom brev och det kommer naturligtvis även att finnas information på vision.se och hos Skandia.

Nya medlemmar ansluts till personförsäkringar hos Skandia
De som blir yrkesverksamma medlemmar från 1 oktober 2017 och framåt blir automatiskt anslutna till personförsäkringar hos Skandia. Det är alltså samma hantering som vi har haft hittills för nya yrkesverksamma medlemmar – med den skillnaden att vårt erbjudande om försäkringarna nu är ännu bättre. Information om detta kommer att finnas på vision.se från september.

Befintligt försäkrade i Förenade Liv kommer att flyttas till Skandia vid årsskiftet 2017/18. Det enda undantaget är de försäkrade som har sjukförsäkring och inte är fullt arbetsföra vid årsskiftet, de får behålla en sjukförsäkring hos Förenade liv. Alla övriga försäkringar flyttas över till Skandia oavsett om man är sjuk eller inte.

Har du frågor kontakta Vision Direkt telefon 0771 44 00 00 eller visiondirekt@vision.se.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

283 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar