×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Frågor och svar

Många frågor om namnbytet får svar här, men sidorna kommer att fyllas på successivt när fler frågor kommer in. Det är värt att poängtera att en del saker kommer att vara klara i början av september men inte allt. Jobbet med att byta ut och göra nytt har bara påbörjats.

Varför har SKTF bytt namn?

Vi har bytt namn för att vi har vuxit ur vårt gamla namn. Våra medlemmar finns inte bara i kommun och landsting längre utan även i privata företag, bolag och i kyrkan. Vi vill ha ett namn som speglar våra medlemmar.

Varför heter vi Vision?

För att våra medlemmar har visioner. Det är ett jättebra namn på ett fackförbund som har medlemmar som har ambitioner och vill något. Därför heter vi Vision. Vårt uppdrag är att göra arbetslivet precis så bra som våra medlemmar vill att det ska vara. Det betyder att vi ständigt måste utvecklas. Läs mer om vårt nya namn och ta del av praktiska tips på hur du presenterar Vision här.

Varför är SKTFs färger och bilder utbytta?

Vår tidigare färg och form hade många år på nacken. Därför har vi också valt nya färger, former och bilder. Läs mer om Visions design, ladda ned bilder med mera i vår designmanual.

Varför har loggan två pilar?

Vision finns till för sina medlemmar och deras visioner. Det symboliserar vi genom att vår logotyp ständigt pekar framåt. Logotypen består av ett så kallat namnmärke och en symbol. Namnmärket har en stadig, modern och enkel typografi.

Symbolen är hämtad ur formen på bokstaven V – och består av två pilar som alltid pekar framåt.

Det är fler än vi som heter Vision. Hur hanterar vi det?

Vision är ett ord och vi är inte ensamma om att använda det som namn. Det finns inget annat fackförbund eller organisation som liknar oss som heter Vision. Vision är inget traditionellt namn på ett fackförbund, men eftersom vi går i spetsen för facklig förändring i Sverige är vi långt ifrån traditionella.

Hur byter vi namn på vår klubb/avdelning/sektion?

I samband med namnbytet kommer medlemsenheten på Visions kansli att mejla information till alla ordförande och berätta om hur man går tillväga. Namnändringen ska även meddelas Skatteverket om ni har eget organisationsnummer. Information om hur det går till går att läsa på www.skatteverket.se.

I grunden vill vi att alla ska kalla sig för Vision. För medlemmarna i avdelningen eller klubben är det Vision man är med i. Kopplingen till att man jobbar i landstinget eller kommunen eller bolaget har man ju ändå. Sedan behöver avdelningarna och klubbarna ett namn hos skattemyndigheten, där Vision bör ingå.

Exempel:
Vision landstingsavdelning i Östergötland.
Vision kommunavdelning i Kalmar.
Vision Locum
Vision AB Familjebostäder
Vision stiftsavdelning Stockholm

Hur skriver vi vår lokala e-post?

Rekommendationen vid skapandet av lokala e-postadresserna är att skriva vision@stadensnamn.se. Om det redan är upptaget är rekommendationen att skriva vision.fackforbund@stadensnamn.se. Vision erbjuder inte e-postadresser.

Vad händer med webben?

Vi fyller successivt på med nya sidor och funktioner här på vision.se. Vision.se har flera startsidor och tanken är att vi ska leda besökarna direkt till den sida som är mest relevant för just henne eller honom. Vi kopplar även ihop oss med exempelvis Facebook och Twitter. Den gamla webbplatsen, sktf.se, finns kvar ett tag till. 

Vad händer med avdelningar och klubbars webbsidor?

Från och med den 5 september kommer nya mallar för avdelningar och klubbars webbsidor att finnas klara. Visions respektive center kommer att informera om hur man skapar sin lokala sida. Centren kommer även i fortsättningen ge utbildning och support till avdelningar och klubbars webbplatser.

OBS! Allt är inte klart i början av september – det är då vi börjar jobbet med att byta ut och göra nytt.

Kritiska artiklar om jubileumsfesten

Med anledning av kritiska artiklar som handlar om SKTFs 75-årsjubileum:
Vi har haft en jubileumsfest där vi firat av SKTFs 75 första år. Det var oerhört länge sedan vi firade tillsammans. Och nu var det tillfälle att göra det.

Visst kostar det att ha fest. Vi samlade, från hela landet, så många förtroendevalda som vi bara kunde; som vi bedömde att vi hade råd med. Några gäster var med, men stora flertalet av de som var på festen var förtroendevalda, nya och gamla, som kände sig värdefulla och uppskattade.

Vi genomför årligen regionala förbundskonferenser. I år slog vi ihop alla konferenserna till en enda i Stockholm och kunde på så sätt bjuda in närmare 800 personer till ett en avslutande jubileumsfest.

De kritiska artiklarna tar upp att medlemsavgiften till förbundet höjdes i våras. Det är en missuppfattning. Visions medlemsavgift har varit densamma sedan 2009. Det som höjdes i våras är en premie till inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet för dem som har försäkringen. Och givetvis har vi inte höjt någon avgift för att ha råd med en fest.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

18 nya medlemmar under augusti

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Chatta med Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning. Chatta med oss vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum