Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • En grupp förtroendevalda fikar tillsammans.

Hållbart engagemang

Du som förtroendevald ska ha möjlighet att vara engagerad utifrån dina egna förutsättningar. Du ska ha en god balans mellan ditt yrke, ditt förtroendeuppdrag eller engagemang i Vision och ditt privatliv.

Att vara engagerad i Vision innebär både ett ansvar och en möjlighet. Vi vill att du ska uppleva ditt engagemang i Vision som lustfyllt och attraktivt, där vi tillsammans arbetar för att alla medlemmar ska få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv. 

Filmer och övningar

Här hittar du tre kortfilmer om hållbart självledarskap och engagemang med tillhörande övningar och tips. 

Hållbart självledarskap

Förtroendevalda om hållbart självledarskap

 

Förbundsordförande Veronica Magnusson om hållbart självledarskap

 

Webbinarier och träffar om hållbart engagemang

Vision erbjuder webbinarier och fysiska träffar för att lyfta metoder och även prata om drivkrafter och motivation som en del av hållbart engagemang.

Efter förbundsmötet kommer vi även att arrangera ett antal verksamhetsplaneringsträffar som riktar sig till förtroendevalda i styrelser för avdelningar och klubbar. Där kommer vi också att prata om vikten av att planera utifrån olika förutsättningar.

Sök efter "Hållbart engagemang" bland kurser och aktiviteter för mer information om aktuella träffar.

Kurser och aktiviteter

Att leda och motivera

Att ha engagerade medlemmar och förtroendevalda är en förutsättning för att föreningar ska kunna uppnå sina mål. Men vad är det egentligen som får människor att engagera sig? Varför stannar vissa kvar medan andra hoppar av? 

Se webbinariet om att leda och motivera (logga in)

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material