Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Två personer kollar igenom mejlen tillsammans.

FV-mejlen - din uppdragsmejl som förtroendevald

Använd förtroendevalda-mejlen (FV-mejlen) på Mina sidor för mejl som avser ditt uppdrag inom Vision. Du behöver också FV-mejlen för att kunna lagra och skapa dokument. Du når din mejl enkelt via Vision-appen och när du loggar in på Mina sidor.

Skapa en ny FV-mejl

  1. Logga in på Mina sidor med säker inloggning: med användarnamn, lösenord + engångskod eller med bank-id. Du kan nå Mina sidor via dator, läsplatta eller smartphone.
    Mina sidor (logga in)
  2. Följ de instruktioner och den manual som finns på Mina sidor för att skapa din FV-mejl. Mejladressen blir förnamn.efternamn@fv.vision.se. Om flera personer heter likadant kommer efterföljande personer att få en siffra bakom efternamnet.

Du som tillhör en avdelning, sektion eller klubb kommer att ha tillgång till en adressbok i din FV-mejl. I adressboken hittar du medlemmar och andra förtroendevalda där du har ditt uppdrag.

Lägg till ett autosvar

Kom ihåg att FV-mejlen är din uppdragsmejl. Det kan vara bra att ha ett autosvar så att medlemmar vet att deras mejl kommit fram, eller om du exempelvis har begränsad facklig tid eller är på semester.

Exempel på autosvar:

"Tack för ditt mejl. Jag arbetar fackligt under [ange vissa dagar] och återkommer med svar så snart jag kan! Behöver du akut stöd om arbetsrätt, arbetsmiljö eller annan facklig fråga? Kontakta Vision Direkt på 0771-44 00 00."

Skapa en gemensam FV-mejl för avdelning, sektion eller klubb

Om du är ordförande är det ditt uppdrag att skapa en gemensam FV-mejl för din avdelning, sektion eller klubb. Du ska också dela ut behörigheten Gemensam FV-mejl till de personer som ska ha tillgång till den gemensamma mejlen. Du hittar medlemmar och förtroendevalda i adressboken.

När du skickar mejl till flera mottagare ska du alltid använda "hemlig kopia".

FV-mejlen i Vision-appen

I Vision-appen kan du enkelt skicka, läsa och svara på din FV-mejl. Du når mejlen lätt och snabbt via ikonen i vänster hörn. Du ser också hur många olästa mejl du har. Appen innehåller även andra bra verktyg.

Ladda ner Vision-appen

Varför ska du som förtroendevald använda en FV-mejl?

Vision har bedömt att det inte är tillåtet enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) att använda arbetsgivarens mejl för ärenden kopplade till uppdraget som förtroendevald. Det handlar också om att skydda medlemmars integritet. Det finns också andra problem med att använda arbetsgivarens mejl, till exempel i samband med en konflikt.

Därför finns FV-mejlen som en egen mejltjänst för förtroendevalda i Mina sidor. De mejl som skickas inom Vision (både den lokala organisationen och kansliet) blir då krypterade. Det gör det möjligt att bifoga filer med personuppgifter, till exempel en medlemslista.

GDPR för förtroendevalda

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar