×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Din planering

  • Som kursledare behöver du förstås ha bra koll på upplägg, körschema och detaljer i varje moment. Räkna med att du kommer behöva lägga mer tid på dessa förberedelser när du ska utbilda på distans genomfört med när du planerar inför ett fysiskt utbildningstillfälle.
  • Beroende på grupp kan deltagarna behöva din hjälp med att komma igång med samtal under de mer sociala stunderna som exempelvis när dagen inleds och vid fikapauser. Förbered därför ett antal bra samtalsämnen som du kan starta när det behövs.
  • Sammanställ länkar och annat som du vill att publicera i chatten under webbseminariets gång i förväg. På så sätt blir det lättare att hålla den röda tråden och inte tappa fokus på gruppen.
  • Då webbseminariet kommer köras på din skärm kan det vara bra att i förväg skriva ut sådant du behöver ha tillgång till så som deltagarförteckning och körschema. Har du tillgång till två skärmar eller en surfplatta kan du använda den ena enheten för att titta på dessa dokument.
  • Det finns många fördelar med att vara två kursledare eller ha stöd av en moderator. Då kan ni turas om att ha koll på chatten, fånga upp vad deltagare skriver och återkoppla med svar. Snabb återkoppling uppskattas och gör att deltagarna känner sig sedda och ökar engagemanget.
  • Finns det möjlighet är det bra att ha en person med som kan ta ansvar för tekniken. Det gör att du som kursledare kan fokusera helt på gruppen och innehållet.
  • Öppna gärna upp webbseminarierummet en stund innan ni startar för att alla ska ha gått om tid att få igång sin utrustning. Då har ni möjlighet att lösa deltagares eventuella tekniska problem innan ni ska börja.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1153 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum