×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Att väcka engagemang och få aktiva deltagare

Det finns en del knep för att hålla engagemanget uppe på ett webbseminarium. Med tydlig struktur och bra spelregler kan du hålla deltagarna aktiva längre.

Tips på metoder:

 • Incheckning Deltagarna kan få berätta vad de lärt sig, tyckt var viktigast eller vad de minns starkast. Inled gärna med en kort incheckning efter varje längre paus. Det kan räcka med att de ska svara på något i chatten.
 • Reflektera Låt deltagarna göra detta tillsammans i smågrupper. Då blir det lättare för alla att få utrymme och våga ta plats. Använd grupprum om det finns eller låt deltagarna ringa varandra.
 • Frågor Ställ frågor muntligt och i chatten för att få igång dialog och erfarenhetsutbyte, till exempel Räck upp handen om du...”, ”Hur fungerar det hos er med...”, ”Vilket sätt tycker du fungerar bäst för att...”, ”Vad tycker du är svårast med..”, ”Vilka är det vanligaste sätten jag nämnde i början...”
 • Ge tid Låt gärna deltagarna reflektera enskilt en kort stund innan de ska skriva i chatten så att alla har samma förutsättningar att delta och komma med idéer. Men istället för att vänta på att alla skrivit klart kan du börja spinna vidare på ämnet och fånga upp de första inläggen. Du kan sedan plocka upp nya inlägg vart efter. Annars är det lätt att de som behöver mer tid känner sig stressade och pausen som uppstår kan samtidigt göra att andra tappar fokus.
 • Bekräfta Fånga upp det som sägs och återkoppla direkt till deltagarna med deras namn så det blir mer personligt. Bekräfta när deltagarna lyfte idéer eller utmaningar, inte minst de som hittills varit mer passiva. Bekräfta gärna, ”Bra tänkt…”.
 • Undersökningar Du kan till exempel ställa frågor muntligt eller i chatten, till exempel ”På en skala 1-5 hur..”.
 • Rörelser/aktiviteter Låt deltagarna klappa eller rösta med händerna, applådera på teckenspråk eller göra ”high fives” till varandra om webbkameran är på. Uppmana alla att på valfritt sätt få upp pulsen för en minut. Börja varje pass med att be alla sätta på ljudet och gemensamt hälsa varandra välkomna tillbaka. Det skapar ofta energi.
 • Växla roller Är ni två kursledare är det bra att dela upp arbetsuppgifterna. När en av er till exempel har huvudansvaret för en del kan den andre ha koll på vad som sägs i chatten och tvärt om. Att ni byter roller emellanåt skapar variation både för er själva och för deltagarna.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

983 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum