×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Lär känna varandra

Visst kan det kännas ovant att hälsa på varandra för första gången via en webbkamera istället för i ett fysiskt rum. Vi kan tappa lite av vår vanliga spontanitet och möjlighet att läsa av varandra via bland annat kroppsspråk. Men den där känslan brukar snabbt gå över när du är avslappnad och vågar bjuda på sig själv, trots den ovana lärmiljön. Deltagarna blir tryggare när de får en bild av hur de får förhålla sig till mediet och till varandra.

Några tips:

  • Var på plats i god tid och småprata med deltagarna vart efter de kommer in. Desto längre tid ni ska tillbringa tillsammans, ju mer tid kan du ägna åt denna första stund.
  • Bjud gärna på en lite personlig introduktion av dig själv. Även om deltagarnas webbkamera inte ska vara på hela tiden i storgrupp är presentationsmomentet ett tillfälle då det är bra om deltagarna ändå har den på.
  • Deltagarantalet påverkar valet av video, ljud eller bara chatt för dialogen i storgrupp. Video är dock alltid det bästa för att bygga relationer.
  • Oavsett om deltagarna använder video och ljud eller bara har tillgång till chatten ska du redan från början uppmana dem till att använda chatten flitigt. Hjälp dem gärna genom att till exempel ställa vardagliga frågor om favoriträtt, var de vuxit upp, om deras arbetsplats eller fackliga uppdrag.
  • Allt går kanske inte perfekt. Tekniken kan skapa problem, vilket då skapar stress. En deltagare kan få problem med sitt ljud och din utbildarkollega eller den som ska vara ansvarig för tekniken kanske åker ur webbrummet en stund. Var förberedd på att detta kan hända. Hjälps ni åt med att avdramatisera teknikstrul och håller en positiv ton så kommer deltagarna uppleva detta som en mycket mindre störning än du tror.

 

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1068 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum