Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tips till dig som ska leda eller planera en av Visions utbildningar på distans

Ska ni i avdelningen genomföra någon av Visions utbildningar på distans? Då kan vi gratulera till ett utvecklande och lärorikt uppdrag! Webbseminarium är ett bra sätt att mötas på distans då det ger deltagarna möjlighet till dialog och erfarenhetsutbyte.

Ditt uppdrag att planera och genomföra detta utbildningstillfälle blir lite annorlunda. För vissa deltagare kommer det vara första gången de deltar på ett webbseminarium. Det samma kanske gäller för dig som ska hålla i utbildningstillfället. Då det är ovant för många vill vi ge dig stöd i omställningen från ett fysiskt utbildningstillfälle till ett webbseminarium. Här får du råd och tips för att komma igång

Vision har nu möjlighet att hjälpa klubbar och avdelningar att ta in offerter för teknikstöd eller för externa mötesordföranden för era digitala möten, hör av er till kajsa.qvist@vision.se om ni har ett sådant behov.

Förberedelser

Ordentliga förberedelser ger alltid bättre förutsättningar för nöjda deltagare. Är det första gången du ska planera och hålla i ett webbseminarium? Tänk på att det blir extra viktiga med noggranna förberedelser när du ska genomföra en utbildning på ett sätt du inte är van vid.

Genomförande

Vi har en tilltro till deltagarnas förmåga att ta ansvar för sitt eget lärande och delta aktivt. På ett webbseminarium kan tekniken och ovanan att delta med ljud och bild på en skärm inledningsvis göra att vissa deltagare behöver lite extra stöd. Därför är det viktigt att du tidigt försöker skapa ett klimat där deltagarnas behov av trygghet, social gemenskap och pauser uppfylls.

Som kursledare ska du vara på plats när deltagarna släpps in i webbseminarierummet. Det är då bra om du tar en aktiv roll för att få igång lite småprat mellan dem som fått igång sin teknik.

Alla deltagare kommer kanske inte in samtidigt. Det är därför bra att berätta att ni startar vid utsatt tid, men att man har möjlighet att småprata och fylla på i fikakoppen under tiden. Du kan tänka på samma sätt som inför starten av ett fysiskt utbildningstillfälle.

Uppföljning

När utbildningen är avslutad har du två viktiga uppdrag kvar. Under utbildningens gång ansvarar du för att ha koll på vilka deltagare som deltar. När utbildningen är slut behöver du rapportera in deras närvaro till din kontaktperson i avdelningen.

Vi vill förstås ta reda på vad deltagarna tyckte om utbildningen och om det är något vi kan förbättra. Ni som har arrangerat en av Visions utbildningar lokalt i er avdelning kan beställa en kursutvärdering av Visions utbildningsgrupp här.

Beställ kursutvärdering

När utbildningen är genomförd är det bra om du tillsammans med eventuell kursledarkollega reflekterar både tillsammans och enskilt över hur det gick. Varje utbildning ger nya erfarenheter, så det är viktigt att du tar chansen och funderar över några frågeställningar:

Få koll på begreppen

Det finns en hel uppsjö av begrepp för att beskriva olika former av digitalt lärande och undervisning helt eller delvis på distans. Här får du koll på några av dem.

Digitala möten - tips och utbildning

Utbildningsmaterial

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

2001 nya medlemmar under november

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum