Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Arrangera utbildning

För att Visions medlemmar ska få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv är facklig utbildning en viktig del av verksamheten. Här finns tips för dig som är utbildningsansvarig i en avdelning. I texten finns länkar till all information du behöver.

Planering

Avdelningens utbildningsansvar
En avdelning ansvarar själv för att arrangera utbildningarna: Utbildning för Vision-ombud, Utbildning för skyddsombud, Schyst arbetsliv och En styrelse som gör skillnad.

Praktiska förberedelser
Hur ser utbildningsbehovet ut i avdelningen? När genomfördes det senast en utbildning för medlemmar, Vision-ombud och skyddsombud? Börja med att läsa Visions utbildningspolicy. Inventera behovet innan du lägger en plan, gärna i samband med övrig verksamhetsplanering. Använd ditt nätverk och arrangera utbildningar tillsammans med andra avdelningar. 

Kursledarbehov
Kursledare är förtroendevalda i Vision som är kvalificerade för att hålla utbildningar. Om ni inte har egna kursledare i er avdelning kan ni anmäla era önskemål i formuläret längst ner på denna sida.

Du som vill beställa kursledare kommer att kunna skicka in din beställning löpande under året men utbildningsgruppen kommer endast att hantera inkomna behov koncentrerat vid fyra fasta tillfällen under året. Detta för att skapa en tydlig struktur som ger goda planeringsmöjligheter för både beställare och kursledare.

Beställnings- och leveranstider
Följande datum gäller som sista dag att beställa kursledare för respektive leveransperiod:

Sista dag för beställning

För utbildning under perioden

1 september Kvartal 1 (jan - mars)
1 december Kvartal 2 (april - juni)
1 februari Kvartal 3 (juli - sep)
1 maj Kvartal 4 (okt - dec)

Beställningar som inkommer efter sista beställningdagen hanteras först inför nästkommande leveransperiod.

Gemensam planering
Exakt tid och plats för utbildningen bestäms av beställaren och kursledarna tillsammans.

Antal deltagare per utbildning
För att Visions pedagogik skall fungera som bäst bör grupperna inte ha färre deltagare än 12 och inte fler än 24. Detta gäller oavsett om det är en fysisk eller digital utbildning. 

En utbildning per beställning
Beställning av kursledare ska göras via formuläret nedan för en utbildning i taget. Behöver du kursledare till flera olika utbildningar får du alltså göra flera beställningar.

Mer information
Här finns en grundlig checklista med allt ni behöver tänka på. Tag god tid på er, jobba efter listan och samarbeta med kursledarna så kommer ni att kunna erbjuda era medlemmar och förtroendevalda riktigt bra utbildningar!

Frågor
Kontakta gärna Utbildningsgruppen om ni funderar över något eller har frågor: utbildning@vision.se

Visions center

Länkbibliotek 

Anmäl kursledarbehov

Obs! Under 2021 erbjuder vi på grund av rådande pandemi endast kursledare till utbildningar som genomförs digitalt. Vi följer utvecklingen och de allmänna rekommendationerna och vår förhoppning är att återigen kunna erbjuda kursledare till fysiska utbildningar från och med januari 2022.

I er beställning kan ni ange om ni önskar ett digitalt eller fysiskt genomförande. Vår rekommendation är att ni även fortsättningsvis väljer genomförande på distans i så stor utsträckning som möjligt. Detta på grund av osäkerheten kring pandemins fortsatta utveckling.

För utbildningarna En styrelse som gör skillnad, Utbildning för Vision-ombud och Utbildning för skyddsombud finns färdiga upplägg för såväl fysiska som digitala genomföranden. Medlemsutbildningen Schyst arbetsliv erbjuds endast som fysisk utbildning men finns också tillgänglig som e-utbildning

Läs gärna våra tips för dig som ska arrangera utbildning på distans.

Avdelning/avdelningar
Kontaktperson
Tel dagtid
Mejl
UtbildningsbehovI rutan i texten ovan ser du vilka datum som gäller och vilka perioder du kan beställa till
Utbildning
Utbildningsform
Ort
Övrig kommentar
 

 

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1690 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum