Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

warning icon

Systemunderhåll för Mina sidor

Missbruk och riskbruk på arbetsplatsen

Missbruk av alkohol, läkemedel, spel och narkotika märks även i arbetslivet. Vision möter problemen inte minst när medlemmar råkar illa ut. Här hittar du som är förtroendevald hjälp och stöd vid akuta situationer, policyöversyn eller jobbiga samtal i samband med missbruk på arbetsplatsen.

Ett arbetsliv fritt från alkohol och narkotika

Vision har en skrift som heter "Ett arbetsliv fritt från alkohol och narkotika". Den riktar sig till chefer och skyddsombud och är tänkt att fungera som kunskapskälla, verktygslåda och inspiration.

Ett arbetsliv fritt från alkohol och narkotika (pdf)

Riktlinjer för drogtester

Ibland föreslås drogtester för att komma tillrätta med missbruk. Det är inte alls en självklar lösning, menar Vision. Det klargör vi i våra riktlinjer om droger och drogtester.

Visions riktlinjer om droger och drogtester (pdf)

Alna har tagit fram riktlinjer för tillförlitliga processer för alkohol- och drogtester när de sker.

Riktlinjer för tillförlitlig alkohol- och drogtestprocess (pdf)

Stöd från Alna

Vision har ett avtal med Alna Sverige AB, som är experter inom området riskbruk, skadligt bruk och beroende i arbetslivet. Som förtroendevald har du tillgång till stöd från Alna i dessa frågor.

Du kan ta kontakt med Alna när du är orolig för en kollega, behöver hjälp i arbetet med en policy eller om din lokala fackklubb vill ha hjälp med utrednings- och rehabiliteringsfrågor.

Kontakta Alna

Alna Direkt är en supportlinje om skadligt bruk i arbetslivet. Erfarna konsulter ger dig råd om allt som rör alkohol, läkemedel, spel och narkotika eller annat skadligt bruk och beroende i arbetslivet.

Ring vardagar klockan 8–17 på 0771-575 810 eller mejla till akut@alna.se.

När du ringer eller mejlar ska du ange "Vision, ombud Region X (namnet på din region)" för att få tillgång till tjänsten.

Om Alna

Alna är experter inom området riskbruk, skadligt bruk och beroende i arbetslivet och oberoende av ideologier, behandlingsmetoder och leverantörer. Alna bildades 1961 och ägs av de centrala organisationerna på arbetsmarknaden: Svenskt Näringsliv, Sveriges Kommuner och Regioner Arbetsgivarföreningen KFO, LO, TCO och Saco.

Alna.se

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss