×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Missbruk på arbetsplatsen - stöd från Alna

Har du frågor eller funderingar om alkohol, läkemedel, spel eller narkotika på din arbetsplats? Som förtroendevald i Vision kan du få hjälp och stöd vid akuta situationer, policyöversyn eller jobbiga samtal i samband med missbruk på arbetsplatsen.

Vision har tecknat ett avtal med Alna Sverige AB som omfattar anställda och förtroendevalda i Vision. Det innebär att du som ombud har tillgång till all den kunskap Alna har gällande frågor om riskbruk, skadligt bruk och beroende av till exempel alkohol, läkemedel, spel eller narkotika. När du är orolig för en kollega, behöver hjälp i arbetet med en policy, eller om din lokala fackklubb önskar hjälp med utrednings- och rehabiliteringsfrågor kan du ta kontakt med Alna för att få stöd.

Kontakta Alna

Ring Alna Direkt – supportlinje om skadligt bruk i arbetslivet
Erfarna konsulter ger dig som ombud råd om allt som rör alkohol, läkemedel, spel och narkotika eller annat skadligt bruk och beroende i arbetslivet. Ring vardagar klockan 8-17 på 0771-575 810 eller mejla till akut@alna.se.

När du ringer eller mejlar anger du "Vision, ombud Region X (namnet på din region)" för att få tillgång till denna tjänst.

Riktlinjer för tillförlitlig alkohol- och drogtestprocess

Alna har tagit fram riktlinjer för tillförlitlig alkohol- och drogtstprocess.

Om Alna

Alna är experter inom området riskbruk, skadligt bruk och beroende i arbetslivet och är oberoende av ideologier, behandlingsmetoder och leverantörer. Alna bildades 1961 och ägs av de centrala organisationerna på arbetsmarknaden: Svenskt Näringsliv, Sveriges kommuner och regioner Arbetsgivarföreningen KFO, LO, TCO och Saco. För mer information om Alna gå in på alna.se.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1152 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum