×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få igång ett schyst samtal om mångfald

Tidningen Aspekten (nr 1 2015) frågade Olof Ambjörn, mångfaldsstrateg på Vision, om vad man som förtroendevald kan tänka på i arbetet med mångfald.

folderomslagFoldern "En arbetsplats för alla", som kom ut förra året, är en bra utgångspunkt för diskussioner om mångfald och likabehandling. Den finns i engagemangskiosken eller att beställa på vision.se/trycksaker.

 

Varför är det viktigt att prata om mångfald på jobbet?

olof ambjorn- Mångfald berikar arbetsplatsen och höjer kompetensen. Vi vet att kvalitet och resultat blir bättre på lång sikt. Men bara för att medarbetarna har olika bakgrund och erfarenheter blir det inte automatiskt en kreativ och innovativ miljö. Det krävs också att vi jobbar med respekt och lyssnande. Att jobba med mångfald är en process som tar tid. Som fackförbund är det är det också viktigt att stå upp för allas lika rättigheter möjligheter eftersom det är en förutsättning för ett schyst arbetsliv.

Var börjar man?

- En bra början kan vara att prata om mångfaldsplanen om det finns en sådan. Läs igenom den tillsammans och diskutera vad den betyder konkret för er på arbetsplatsen. Har alla rätt till samma utveckling på jobbet? Vad kan jag göra för att bidra? Finns personer med olika bakgrund och erfarenheter? Hur jobbar ni för att få in mer mångfald vid rekrytering?

Hur kan man göra för att få till bra samtal?

- Ska vi ha bra samtal om mångfald måste alla vara inställda på att lyssna utan att döma, men samtidigt vara tydliga med sina egna åsikter och värderingar. Om det finns kolleger som upplever att det finns problem med mångfald på arbetsplatsen, som språksvårigheter och liknande, måste frågan lyftas även på chefsnivå för att finna en lösning. Ofta handlar det om att arbeta systematiskt med arbetsmiljö och med aktiva åtgärder för att motverka diskriminering.

- Många upplever idag att arbetsplatsen är såpass "slimmad" och att det inte finns tid att rigga arbetsplatsen så att alla får plats. Är du stressad upplever du kanske att det inte finns tid att bejaka olikheter och att det är enklare om alla passar in i normen. I det läget är det extra viktigt att alla funderar över sina egna fördomar och reflekterar tillsammans över vilka värderingar vi har. Vad är det som gör att vi inte alltid lever efter dem? En arbetsplats för alla handlar ju till syvende och sist om att alla ska kunna vara den man är på jobbet och att det ska vara möjligt för alla med rätt kompetens att få en anställning.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1653 nya medlemmar under september

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Chatta med Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning. Chatta med oss vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum