×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vi söker studentinformatörer

Vision söker dig som vill arbeta extra som studentinformatör på ditt lärosäte. Din huvudsakliga uppgift blir att anordna aktiviteter i syfte att rekrytera medlemmar till Vision. Vi erbjuder en individuell timlön på minst 130 kr med löneutveckling på terminsbasis, mycket eget ansvar och stor frihet att själv planera din arbetstid. Ett utvecklande extrajobb som dessutom är en bra merit för framtiden.

Förutom medlemsrekrytering ingår även att ge befintliga medlemmar service, marknadsföra aktiviteter samt hålla koll på vad som händer på ditt lärosäte. Detta sker genom att du i huvudsak kommer att hålla informationsbord, göra klassrumspresentationer samt delta på mässor och arbetsmarknadsdagar.

Du kommer att arbeta tillsammans med andra studentinformatörer och det ges goda möjligheter att anpassa och utveckla tjänsten utifrån ändamålet. Tjänsten inleds med en introduktionsutbildning.

Julia vill vara en del av förändringen

Socionomstudenten Julia Sköld är nu inne på sin andra termin som studentinformatör och hon berättar att hon har fått en större inblick i vad facket är för något.Julia arbetar extra som studentinformatör

– Jag träffade sköna studentinformatörer som gjorde att jag ville skicka in en ansökan. Jag ville helt enkelt bli som dem och sedan fick jag bra hjälp från Vision och ville vara en del av det, säger Julia.

När vision.se träffade Julia hade hon precis gått utbildningen för studentinformatörerna och hon skulle påbörja sin andra termin med sitt extrajobb.

– Jag hade ingen större inblick i vad Vision är för något och Vision var väldigt välkomnande och man fick en bra information vad facket gör för något. Utbildningen som jag gick var väldigt lärorik och rolig.

Hur har det varit att jobba som studentinformatör?

– Det har varit jätteroligt. Man träffar så roliga och härliga människor samtidigt som man står och informerar om väldigt viktiga saker. Saker som man lätt glömmer bort i dag och jag skulle nog inte göra en termin till om jag inte trodde på det jag säger till studenterna. Budskapet är jätteviktigt och jag känner att jag är en del av en förändring.

En del av en förändring, hur menar du då?

– Facket jobbar bland annat för rättvisa, jämställdhet och öppenhet på jobbet och även fast man bara står och delar ut kaffe så känner man att man är en del av detta viktiga arbete.

Kommer du att fortsätta jobba inom facket?

– Man har börjat tänka mer "fackligt" nu. När man söker sommarjobb eller annat så är det jag lärt mig från Vision alltid i mina tankar och jag tycker att det arbete som Vision gör är jätteviktigt och jag vill gärna fortsätta, avslutar Julia.

Student i Vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har cirka 195 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och framtida arbetsliv.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb