×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.
Du måste vara folkbokförd i Sverige när du tecknar försäkringen.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vi söker studentinformatörer

Vision söker dig som vill arbeta extra som studentinformatör på ditt lärosäte. Din huvudsakliga uppgift blir att anordna aktiviteter i syfte att rekrytera medlemmar till Vision. Vi erbjuder en individuell timlön på minst 125 kr med löneutveckling på terminsbasis, mycket eget ansvar och stor frihet att själv planera din arbetstid. Ett utvecklande extrajobb som dessutom är en bra merit för framtiden.

Förutom medlemsrekrytering ingår även att ge befintliga medlemmar service, marknadsföra aktiviteter samt hålla koll på vad som händer på ditt lärosäte. Detta sker genom att du i huvudsak kommer att hålla informationsbord, göra klassrumspresentationer samt delta på mässor och arbetsmarknadsdagar.

Du kommer att arbeta tillsammans med andra studentinformatörer och det ges goda möjligheter att anpassa och utveckla tjänsten utifrån ändamålet. Tjänsten inleds med en introduktionsutbildning.

Julia vill vara en del av förändringen

Socionomstudenten Julia Sköld är nu inne på sin andra termin som studentinformatör och hon berättar att hon har fått en större inblick i vad facket är för något.Julia arbetar extra som studentinformatör

– Jag träffade sköna studentinformatörer som gjorde att jag ville skicka in en ansökan. Jag ville helt enkelt bli som dem och sedan fick jag bra hjälp från Vision och ville vara en del av det, säger Julia.

När vision.se träffade Julia hade hon precis gått utbildningen för studentinformatörerna och hon skulle påbörja sin andra termin med sitt extrajobb.

– Jag hade ingen större inblick i vad Vision är för något och Vision var väldigt välkomnande och man fick en bra information vad facket gör för något. Utbildningen som jag gick var väldigt lärorik och rolig.

Hur har det varit att jobba som studentinformatör?

– Det har varit jätteroligt. Man träffar så roliga och härliga människor samtidigt som man står och informerar om väldigt viktiga saker. Saker som man lätt glömmer bort i dag och jag skulle nog inte göra en termin till om jag inte trodde på det jag säger till studenterna. Budskapet är jätteviktigt och jag känner att jag är en del av en förändring.

En del av en förändring, hur menar du då?

– Facket jobbar bland annat för rättvisa, jämställdhet och öppenhet på jobbet och även fast man bara står och delar ut kaffe så känner man att man är en del av detta viktiga arbete.

Kommer du att fortsätta jobba inom facket?

– Man har börjat tänka mer "fackligt" nu. När man söker sommarjobb eller annat så är det jag lärt mig från Vision alltid i mina tankar och jag tycker att det arbete som Vision gör är jätteviktigt och jag vill gärna fortsätta, avslutar Julia.

Student i Vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har cirka 195 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och framtida arbetsliv.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb