×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.
Du måste vara folkbokförd i Sverige när du tecknar försäkringen.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Från studier till jobb

Har du fått jobb? Grattis! Här kan du bli medlem och kolla in allt som du som jobbar tjänar på att vara medlem i Vision. Och hur du som redan är studentmedlem gör för att uppdatera ditt medlemskap från student till yrkesverksam!

  Bli medlem i Vision

Under 30 år eller studentmedlem - 100 kr för hela första året

Över 30 år - 3 månader kostnadsfritt

Du får bland annat:

 • En vass inkomstförsäkring
 • Tillgång till lönestatistik
 • Karriärtjänster
 • Rådgivning om lön, rättigheter och villkor

Läs mer om dina medlemsförmåner

Varför ska jag vara medlem i Vision när jag arbetar?

 • Du får en av marknadens bästa inkomstförsäkringar. Det betyder att du kan få pengar från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös, även om du sagt upp dig själv. Försäkringen kompletterar a-kasseersättningen. Om du har varit studerandemedlem i Vision räknas den tiden in i de 12 månaders kvalificeringstid som gäller för inkomstförsäkringen. Läs mer om inkomstförsäkringen på vision.se/inkomstforsakring och jämför Visions inkomstförsäkring med andra fackförbunds försäkring på vision.se/jamfor-inkomstforsakring
 • Du blir medlem i ett av de största fackförbunden för tjänstemän i offentlig verksamhet. Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, landsting, regioner, privata företag eller kyrkan. Som ett av de största fackförbunden för tjänstemän i offentlig verksamhet kan Vision göra verklig skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens jobb. Att Vision är störst betyder också att vi är det fackförbund som har mest att säga till om när vi ska förhandla kollektivavtal om löner och jobbvillkor med arbetsgivarna. Vi är experter när det gäller jobb i välfärden och finns representerade på nästan alla arbetsplatser.
 • Du får tillgång till alla Visions karriärtjänster. Vill du bli bättre på att skriva cv och ansökningsbrev, fixa din Linkedinprofil, förbereda anställningsintervjun eller kolla lönestatistik? Vision erbjuder checklistor, personlig granskning och underlag. Och sist men inte minst – du kan få personlig rådgivning om lön och koll på vad andra tjänar. Läs mer på vision.se/karriar och vision.se/lon

Studentmedlem i Vision betalar 100 kronor för hela första året du jobbar

När du uppdaterar ditt medlemskap till ett för yrkesverksamma medlemmar betalar du bara 100 kronor för ett helt år, en schyst rabatt till dig för att du varit medlem under din studietid. Avgift till a-kassan tillkommer.

Så här gör du för att uppdatera ditt studentmedlemskap till ett för yrkesverksamma:

 • Ring Vision Direkt på 0771 44 00 00 för att få hjälp att uppdatera ditt medlemskap, vi har öppet alla vardagar mellan 8 och 20
 • Du kan också sms:a ordet Vision till 71 501, så ringer vi upp dig
 • Ett tredje alternativ är att du själv loggar in för att uppdatera dina uppgifter

 

 

Ny medlem under 30: 100 kronor för hela första året

Är du under 30 år den dagen du blir medlem i Vision, betalar du endast 100 kronor för hela det första året som medlem! Avgift till a-kassan tillkommer.

Ny medlem över 30: Prova Vision i tre månader utan kostnad

Du som inte redan är studentmedlem i Vision eller under 30 år kan bli medlem i dag och pröva alla våra tjänster i tre månader utan att det kostar någonting. Du betalar bara eventuell avgift till a-kassan, om du väljer att även gå med där (vilket de flesta väljer). Erbjudandet gäller nya medlemmar och kan bara utnyttjas vid ett tillfälle. Efter tre månader övergår medlemskapet automatiskt till ett medlemskap som du betalar för, via löneavdrag, autogiro eller inbetalningskort.

Student: 100 kr för hela studietiden

För dig som student kostar det endast 100 kronor för hela studietiden att vara medlem i Vision.

Studentmedlem med nytt examensdatum?

Är du studentmedlem i Vision och har bestämt dig för att fortsätta studera ett tag till? På den här sidan kan du uppdatera dina examensuppgifter i vårt medlemsregister utan att logga in först.

 

 

 

Student i Vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har cirka 195 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och framtida arbetsliv.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb