Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Om utbildningen

Är du en framtida ledare i Vision? Brinner du för intersektionell analys och feministisk digitalisering? Sök då vår nya spetsutbildning för studenter - Digi5!

Digitaliseringens roll inom offentlig sektor blir allt viktigare. Det finns en kunskapslucka i hur den digitala världen påverkar arbetsmarknaden utifrån ett feministiskt perspektiv. Vision vill ge dig som är student möjlighet att driva, påverka och bidra med feministiska perspektiv på digitalisering inom Vision och i ditt framtida yrkesliv.

Vi söker dig som

 • Är eller blir studentmedlem i Vision
 • Pluggar till personalvetare, socionom eller beteendevetare
 • Har en ambition om att bli en facklig ledare
 • Vill lära dig om och brinner för intersektionell analys och feministiskt digitalisering
 • Har tiden och engagemanget att aktivt medverka under alla utbildningens obligatoriska delar
 • Har drivkraften och intresset att aktivt delta i workshops i grupp och att ta dig an uppgifter mellan träffarna

Meriterande är om du är i slutet på din utbildning.

Vi ger dig möjlighet att

 • Inspireras genom kunskap om högaktuella ämnen för att uppnå feministiskt digitalisering
 • Utveckla en egen toolbox för att driva och påverka på ditt framtida arbetsliv
 • Skapa argument för att driva och utmana ett feministiskt perspektiv på digitalisering inom Vision och i ditt framtida yrkesliv 
 • Etablera flera nätverk av ambassadörer som driver frågan inom Vision

Datum

Utbildningen hålls våren 2021 och är uppdelad i tre träffar där alla träffar har olika teman. Det är därför viktigt att du kan delta vid samtliga tre träffar.

 • 26-28 februari
 • 16-18 april
 • 11-13 juni

Vision betalar mat, resor, logi samt material.  

Tre övergripande teman löper genom utbildningen

 • Artificiell, digital etik och egalitär teknik
  Vi lär oss grundläggande kunskap om principerna bakom maskininlärning och AI – vilka tekniker används idag och vart är vi på väg? Vad får det för konsekvenser när ett AI fattar livsavgörande beslut om vem som får och inte får ekonomiskt bistånd? Kan man använda AI för fördomsfri rekrytering? Och hur ser man till att AI inte reproducerar sexism och rasism som finns ute i samhället, ibland även hos de som gör koden?
 • Hjärna, hjärta, maskin
  Här rör vi oss i gränslandet mellan människa och maskin. Hur kan vi se till att framtidens arbetsmiljö blir bättre – tack vare tekniken? Vad är egentligen IT-relaterad stress, och hur tar det sig uttryck? Hur kombinerar man normkritik och teknikutveckling? Och vad ska man tänka på när man köper in eller upphandlar teknik?
 • Digitalt ledarskap och fackligt arbete
  Detta tema fokuserar på fackligt arbete och att utveckla dig som ledare. Vi besvarar bland annat: vad är facket idag, och vilken roll kan facket spela i att driva digitaliseringen framåt? Hur ser det ut när den fackliga kampen för bättre villkor och arbetsmiljö tas ut på den digitala arenan? Vad gör Vision och vad kan du själv göra när du lämnar studentlivet och går ut i arbetslivet? 

Välkommen med din ansökan!

Nyheter

Till arkivet

Student i Vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har över 200 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och framtida arbetsliv.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum