×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Frågor och svar

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna om Visions nya spetsutbildning inom feministisk digitalisering - Digi5.

Vad är Feministisk digitalisering?

Feministisk digitalisering är en pilotutbildning som Vision anordnar under våren 2021. Utbildningen riktar sig till studentmedlemmar i Vision som pluggar till personalvetare, beteendevetare eller socionom.

Tanken med utbildningen är att ge studenter som vill jobba inom offentlig sektor en förståelse för ett antal spännande områden inom digitalisering – med ett genomgående fackligt och feministiskt perspektiv.

Tre övergripande teman löper genom utbildningen

 • Artificiell, digital etik och egalitär teknik
  Vi lär oss grundläggande kunskap om principerna bakom maskininlärning och AI – vilka tekniker används idag och vart är vi på väg? Vad får det för konsekvenser när ett AI fattar livsavgörande beslut om vem som får och inte får ekonomiskt bistånd? Kan man använda AI för fördomsfri rekrytering? Och hur ser man till att AI inte reproducerar sexism och rasism som finns ute i samhället, ibland även hos de som gör koden?
 • Hjärna, hjärta, maskin
  Här rör vi oss i gränslandet mellan människa och maskin. Hur kan vi se till att framtidens arbetsmiljö blir bättre – tack vare tekniken? Vad är egentligen IT-relaterad stress, och hur tar det sig uttryck? Hur kombinerar man normkritik och teknikutveckling? Och vad ska man tänka på när man köper in eller upphandlar teknik?
 • Digitalt ledarskap och fackligt arbete
  Detta tema fokuserar på fackligt arbete och att utveckla dig som ledare. Vi besvarar bland annat: vad är facket idag, och vilken roll kan facket spela i att driva digitaliseringen framåt? Hur ser det ut när den fackliga kampen för bättre villkor och arbetsmiljö tas ut på den digitala arenan? Vad gör Vision och vad kan du själv göra när du lämnar studentlivet och går ut i arbetslivet? 

Vilken målgrupp riktar sig utbildningen till?

Utbildningen riktar sig till dig som redan är eller blir studentmedlemmar i Vision och som pluggar till personalvetare, beteendevetare eller socionom. 

Feminism är för alla så vi välkomnar både män, kvinnor och icke-binära att söka utbildningen.

När genomförs utbildningen?

Utbildningen hålls våren 2021 och är uppdelad i tre träffar där alla träffar har olika teman. Det är därför viktigt att du kan delta vid samtliga tre träffar.

Träff 1: 26-28 februari
Träff 2: 16-18 april
Träff 3: 11-13 juni

Hur genomförs utbildningen?

Vår förhoppning är att kunna erbjuda en fysisk utbildning. Skulle rådande coronapandemi hindra oss från att ses fysiskt i vår anpassar vi oss såklart utifrån det. 

Hur mycket tid behöver jag lägga på utbildningen utöver de obligatoriska träffarna?

Uppgifter mellan träffarna uppskattas ta totalt en arbetsdag (åtta timmar).

Hur ansöker jag till utbildningen?

Du ansöker enkelt till utbildningen här. Anmälan är öppen 12 november - 6 december 2020.

Vad behöver jag uppfylla för krav för att kunna söka till utbildningen?

 • Du är eller blir studentmedlem i Vision
 • Du har en ambition om att bli en facklig ledare
 • Du vill lära dig om och brinner för intersektionell analys och feministiskt digitalisering
 • Du har tiden och engagemanget att aktivt medverka under alla utbildningens obligatoriska delar
 • Du har drivkraften och intresset att aktivt delta i workshops i grupp och att ta dig an uppgifter mellan träffarna

Hur mycket förkunskaper behöver jag ha inom just digitalisering och AI?

Inga förkunskaper krävs.

Kostar det att gå utbildningen?

Nej, utbildningen är helt kostnadsfri och riktar sig till dig som är eller blir studentmedlem i Vision.

Vision betalar mat, resor, logi samt material.  

Hittar du inte svar på din fråga? Välkommen att kontakta oss! 

Feministiskdigitalisering@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Student i Vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har över 200 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och framtida arbetsliv.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum