×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.
Du måste vara folkbokförd i Sverige när du tecknar försäkringen.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Studentförsäkring

Nu kan du som är studentmedlem i Vision och är under 39 år teckna en riktigt bra hemförsäkring. När du tecknar försäkringen på webben får du de tre första månaderna gratis. Studenthemförsäkringen innehåller ett bra skydd för dina saker, otursförsäkring (allrisk), reseskydd i 45 dagar och hjälp vid ID-stöld. Du kan även teckna till en olycksfallsförsäkring och medförsäkra en partner.

Att teckna en försäkring är kanske inte det första man tänker på som student. Men att vara oförsäkrad kan få stora ekonomiska konsekvenser om olyckan väl är framme. Därför erbjuder vi våra medlemmar en mycket förmånlig studentförsäkring via Folksam. Är du inte redan medlem i Vision? Läs mer om medlemskapet på den här sidan.
 
Teckna försäkringen genom att gå in på den här sidan eller ring till Folksams kundservice. Priset är bara 64 kronor per månad och du kan lägga till en olycksfallsförsäkring för 17 kronor. Folksams Kundservice 0771 950 950 svarar på dina frågor och hjälper dig att bli rätt försäkrad.

Allt det här ingår

  • Hemförsäkring – skyddar dina prylar i och utanför hemmet vid stöld, brand, etc.
  • Reseskydd – ersätter läkarkostnader och merkostnader om du blir sjuk eller skadad på resan, samt stöld eller skador på ditt bagage. Reseskyddet gäller i 45 dagar.
  • Oturförsäkring (allrisk) – om du till exempel tappar mobilen från balkongen.
  • Krisskydd – om du drabbas av en traumatisk skadehändelse.
  • Ansvars-, överfalls och rättsskydd – skyddar om du råkar skada någon annan eller själv blir utsatt för våld.
  • Flyttskydd – när du flyttar så är dina saker försäkrade på både den gamla och den nya adressen under en övergångsperiod på 30 dagar.
  • Bortaskydd – ersättning upp till 40 000 kr.
  • Hjälp om du blir utsatt för ID-stöld.

Läs mer om vår studentförsäkring på Folksams hemsida

Student i Vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har cirka 195 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och framtida arbetsliv.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb