×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.
Du måste vara folkbokförd i Sverige när du tecknar försäkringen.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stipendier

Som studentmedlem i Vision kan du söka något av Visions stipendier. Vi ger dig möjlighet att få kunskaper, kontakter och erfarenheter utöver din utbildning och har stipendier både för att finansiera studier i Sverige och utomlands. Observera att du måste vara medlem i Vision för att kunna söka dessa stipendier. Ännu inte medlem? Bli medlem här nedan, bara 100 kronor för hela studietiden.

 

Allt det här ingår, för bara 100 kronor för hela studietiden:

  • Tillgång till lönestatistik
  • Rådgivning om lön, rättigheter och villkor
  • Kontakter med arbetslivet
  • Möjlighet att teckna en riktigt bra hemförsäkring 

 

 

Uppsatsstipendier

Ska du skriva uppsats? Sök något av Visions uppsatsstipendier värda 20 000 kronor var.

Ledarskapsstipendium

Skriver du en uppsats som behandlar ledarskap och förutsättningar för gott ledarskap? Sök vårt ledarskapsstipendium! Stipendiet är på 20 000 kronor.
Läs mer om ledarskapsstipendiet

Samhällsvetarstipendium

Skriver du en uppsats som rör den svenska välfärden, dess utveckling, utmaningar och kvalitet? Sök vårt samhällsvetarstipendium! Stipendiet är på 20 000 kronor. 
Läs mer om samhällsvetarstipendiet

Socionomstipendium

Pluggar du till socionom och skriver en uppsats om socialt arbete? Sök vårt socionomstipendium! Stipendiet är på 20 000 kronor.
Läs mer om socionomstipendiet

 

 

Visions internationella stipendium

Vårt internationella stipendium finns till för dig som ska skriva uppsats om eller på annat sätt studera schysta arbetsvillkor och mänskliga rättigheter kopplade till arbetslivet i andra länder. Stipendiet kan ge dig upp till 15 000 kronor.
Läs mer om det internationella stipendiet
Läs tidigare stipendiaters reseberättelser

Visions studiestipendium

Du som studerar eller som nyligen studerade i Sverige och som är medlem i Vision har möjlighet att söka Visions studiestipendium. Beloppet är ett engångsbelopp på 3 000 kronor, och är avsett som stimulansbidrag för dig när du studerar. Stipendierna lottas ut bland de ansökningar som uppfyller kraven.
Läs mer om studiestipendiet

 

Bli medlem

Som student och medlem i Vision betalar du bara 100 kronor för hela studietiden. Läs mer om allt som ingår i ett medlemskap här. När det längre fram blir dags att ta steget ut i arbetslivet får du en förmånlig rabatt - som tidigare studentmedlem betalar du nämligen bara 100 kronor för medlemskapet i Vision under hela ditt första år i arbetslivet.

Student i Vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har cirka 195 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och framtida arbetsliv.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb