×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Arvoden, förlorad arbetsförtjänst och annan skattepliktig ersättning

Om arvode, förlorad arbetsförtjänst (ersättning då löneavdrag skett) eller annan skattepliktig ersättning utbetalas till en person måste skatteregler följas.

Med några undantag är all utbetalning till en person skattepliktig. Undantag kan vara:

  • Ersättning för utlägg mot kvitto.
  • Milersättning upp till Skatteverkets gränsbelopp vid resa med egen bil (läs mer längre ner på sidan).
  • Traktamente, för att ett traktamente ska vara skattefritt krävs att vissa villkor uppfylls, bl.a. är det bara skattefritt när man följer Skatteverkets beloppsgränser och när övernattning sker. Läs mer på skatteverket.se

Om ni betalar ut skattepliktig ersättning till en person är ni skyldiga att skicka in en arbetsgivardeklaration till Skatteverket. Om ni betalar ut mer än 1 000 kronor till en person utan F-skattsedel under året är ni också skyldiga att dra skatt och betala arbetsgivaravgift. Arbetsgivaravgiften blir en extra kostnad medan skatten dras från ersättningen.

Ni är också skyldiga att informera betalningsmottagaren om vad ni har redovisat om hen till Skatteverket. Detta ska ske senast den dagen som arbetsgivardeklarationen ska lämnas.

Se ytterligare information på skatteverket.se

Mall för uträkning

För hjälp att räkna, använd den interaktiva mallen och få fram de siffror du behöver för att redovisa arvoden.

Redovisning sker i arbetsgivardeklaration.

Rekommendation för arvoden

Läs förbundsstyrelsens rekommendation för arvoden.

Ersättning för resa med egen bil

Om ni ska betala ersättning för resa med egen bil, s.k. milersättning, rekommenderas att ni använder Skatteverkets gräns för skattefri bilersättning för resa med egen bil. Belopp över detta måste hanteras med regler för skatteavdrag och arbetsgivaravgift.

Även kostnadsersättning för bilersättning redovisas i arbetsgivardeklaration.

E-utbildning för kassör och revisor

Med Visions e-utbildning för kassör och revisor får du grunderna för ditt uppdrag.

Till utbildningen

Fråga Vision Direkt

Vision Direkt svarar på frågor om ditt uppdrag i valutskottet. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se alla vardagar mellan 8 och 20

eller chatta

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb