Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos Förenade Liv, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem. Är du sjukskriven, eller har varit det de senaste tre månaderna, behöver du kontakta försäkringsbolaget eftersom det ställs vissa hälsokrav för att kunna få försäkringarna. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej. Den automatiska anslutningen till försäkringarna gäller inte om du varit medlem i Vision under de senaste tolv månaderna.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar Förenade liv för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tillsammans sätter vi tonen för framtidens arbetsliv

När Vision ställde frågan hur medlemmarna vill ha det på jobbet så var beskedet tydligt: de vill ha ett mänskligare arbetsliv. Ett arbetsliv där ingen blir sjuk av stress, och där komptens tas tillvara så att alla kan bidra till en bra verksamhet. Vision tänker vara med och forma framtidens arbetsliv.

Material för dig som är förtroendevald

Nu inleder Vision landets största dialog om ett mänskligare arbetsliv. Runt om i landet kommer vi under året att bjuda in medlemmar, ledning och politiker till dialog där vi tillsammans formar förslag för framtidens arbetsliv. Syftet med dialogen är att bryta sjukskrivningstrenden och skapa ett mänskligare arbetsliv. Du kan spela en viktig roll i detta arbete. Här nedanför hittar du material som vi hoppas ska inspirera dig att vara med och sätta
tonen för framtidens arbetsliv.

På arbetsplatsen

Ett utmärkt ställe att påbörja arbetet för ett mänskligare arbetsliv är på arbetsplatsen. Sätt upp en interaktiv affisch, skicka ut länken till Stresskollen, eller kanske ordna en temafika där ni tillsammans gör gruppversionen av testet? Det är när vi får igång samtalen vi kan hitta lösningarna tillsammans. 

Aktivitet och synlighet

Vill ni genomföra en aktivitet som synliggör Visions arbete med att sätta tonen för ett mänskligare arbetsliv? Det är bara er fantasi som sätter gränserna. Bjud på bullar, dela ut ballonger, och passa på att skicka med vår rapport om sjukskrivningskostnaderna i fickformat. Eller varför inte spela vår låt Ingen maskin mitt på torget och dela ut en passande profilprodukt? Vi har laddat profilbutiken med sätt-tonen-produkter och annat kul som passar årstiden. Låt medlemmarna i din ort komma till tals och be dem dela med sig av sina bästa tips för ett mänskligare arbetsliv. 

Påverka beslutsfattare

Fundera gärna på vilka möjligheter som finns att påverka beslutsfattare i din ort. I samband med att kommunfullmäktige har möte finns det ofta möjlighet att genomföra aktiviteter i entrén eller liknande. Syftet är att kommunicera Visions budskap om att förbundet tillsammans med politiken vill sätta tonen för ett mänskligare arbetsliv. Man kan t.ex. dela ut rapporten och fråga politikerna vad deras bästa tips för ett mänskligare arbetsliv är och hur vi tillsammans kan komma dit. Varför inte också passa på att dela ut en passande profilprodukt? Vi har laddat profilbutiken med Sätt tonen-produkter och annat kul som passar årstiden.

Stresskollen

Med Stresskollen tar du enkelt pulsen på din arbetssituation. Dessutom får du konkreta tips på hur du kan få en bättre balans i jobbet och mer arbetsglädje.

Stresskollen

Hur gjorde du?

Har ni genomfört en lyckat aktivitet? Ta chansen att inspirera andra och dela med dig av ditt koncept i Engagemangskiosken.

Dela med dig

Ingen maskin

Upplev resultatet av samarbetet mellan Visions medlemmar och några av Sveriges bästa låtskrivare, producenter och musikvideoskapare. Låten Ingen maskin tolkar medlemmarnas visioner av framtidens arbetsliv och spelades in i tre versioner. Den mest populära bland våra medlemmar blev Mark Ephraims version som också har en egen musikvideo.

Gör skillnad på din arbetsplats

Har du en idé kring hur arbetsmiljön på jobbet skulle kunna bli bättre - men vet inte hur du ska göra? Då är Engagemangskiosken något för dig. Här blir du snabbt serverad det stöd du behöver för att göra ditt och kollegornas arbetsliv ännu bättre.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se