×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision rullar ut på turné

2019-03-14

Under 2019 blir Visions center åter mobila. Med 4 husbilar kommer förtroendevalda och anställda att träffa medlemmar och potentiella medlemmar runt om i landet. Under våren får 105 orter eller arbetsplatser besök av Visions mobila center, från Tomelilla i syd till Luleå i norr.

Visions center i Västerås satte tonen med sin turné 2017. 2018 blev alla Visions sju center mobila och åkte på turné för att stärka dialogen på arbetsplatserna. Och nu, 2019 är det åter dags för husbilarna att rulla ut i landet. Turnén startar den 26 mars då vi kommer till Örebro.

Varför mobila center?    

Visions medlemmar ska uppleva att vi är närvarande, förstår deras situation och tillsammans med dem driver frågor. Vi åker på turné för att samtala med våra medlemmar bland annat om framtidens arbetsliv och digitalisering. Vi bjuder på tips om hur man kan bli mer digitalsmart och vad man kan tänkas behöva för att hänga med i utvecklingarna som kommer.

-Att åka runt med en husbil till arbetsplatser över hela landet och berätta om Vision är ett nytt och lite annorlunda sätt att synas, säger Eva Spjuth, marknadsansvarig på Vision. Vi får möjlighet att träffa massor av medlemmar och potentiella medlemmar och diskutera frågor som rör arbetsplatsen. Förra året hade vi samtal med tusentals personer om hur de upplever sin arbetssituation och hur Vision som fackförbund kan agera, säger Eva Spjuth.

Ett annat viktigt syfte med turnén är att rekrytera nya medlemmar. Under tidigare turnéer har vi rekryterat många nya medlemmar. Idag är vi 197 000 medlemmar och vi vill öka vår fackliga styrka ännu mer. Ju fler vi är, desto större möjligheter har vi att förbättra villkoren för medlemmarna.

Turnéschema

Undrar du vilka platser vi kommer att besöka? Här hittar du schema för vårturnén. Turnéplanen är preliminär och kan komma att uppdateras.

Nyheter

5 tips för arbetsmiljöarbete i oroliga tider

Se till att ha någon form av krisgrupp i ordning, upprätta en handlingsplan och kommunicera tidigt och tydligt, lyder några av tipsen. Suntarbetsliv har tagit fram 5 användbara tips för att hålla igång arbetsmiljöarbetet i coronatider.  2020-03-18

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.  2019-10-04

Privat bild

Årsmötet slog rekord

Så gjorde Malmöavdelningen för att öka deltagandet på årsmötet.  2019-03-29

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1455 nya medlemmar under maj

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Chatta med Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning. Chatta med oss vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb