×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Digi-ronden – för bättre digital arbetsmiljö

2019-08-20

Nu finns Digi-ronden, ett verktyg som hjälper er att förbättra den digitala arbetsmiljön. Digi-ronden tar sammanlagt cirka tre timmar och kräver minimal förberedelse.

Arbeta systematiskt även med digital arbetsmiljö

Verktyget är byggt för att kunna användas i vitt skilda verksamheter. Det är enkelt att komma igång och ställer låga krav på förberedelser. Metodiken känns igen från det systematiska arbetsmiljöarbetet i stort: undersöka, riskbedöma, åtgärda och följa upp.

Ni undersöker hur IT påverkar er på just er arbetsplats – och vad ni kan göra åt eventuella problem.

Digi-ronden i tre steg

  • Steg 1: Se en film tillsammans på arbetsplatsträffen som startar samtalet.
  • Steg 2: Genomför en skyddsrond.  En eller flera medarbetare delta, och gärna någon från IT-enheten och företagshälsovården. 
  • Steg 3: ta fram en handlingsplan och börja arbeta med den.

Mer om Digi-ronden

Digi-ronden är framtagen av Suntarbetsliv tillsammans med parterna. Avsikten är att det ska bli lättare att väva in frågorna om den digitala arbetsmiljön i det systematiska arbetsmiljöarbetet.  Verktyget bidrar till ökat inflytande, och när medarbetarna blir mer delaktiga i den digitala arbetsmiljön bidrar det i sin tur till ökad kvalitet i verksamheten.

Till Digi-ronden

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

18 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Chatta med Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning. Chatta med oss vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb