×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Visions center i Västerås på turné

    Visions center i Västerås på turné

Nu rullar Visions mobila center!

2018-03-19

Under 2018 blir Visions center mobila. Med fyra husbilar kommer förtroendevalda och anställda att träffa medlemmar och potentiella medlemmar runt om i landet. Vi kommer att besöka runt 280 arbetsplatser, från Ystad till Haparanda. Först ut är centret i Västerås som turnerar i Karlstad den 22 mars.

Kontakt

Vill du veta mer? Kontakta projektledare Eva Spjuth på eva.spjuth@vision.se

Vi åker på turné

Visions center i Västerås satte tonen med sin turné 2017.  I år blir alla Visions sju center mobila och åker på turné för att stärka dialogen på arbetsplatserna. Förtroendevalda kommer att besöka olika arbetsplatser för att berätta om Vision för både medlemmar och potentiella medlemmar. Turnén startar den 22 mars då centret i Västerås åker till Karlstad.

Varför mobila center?     

Visions medlemmar ska uppleva att vi är närvarande, förstår deras situation och tillsammans med dem driver frågor. Vi åker på turné för att samtala med våra medlemmar: Hur har ni det på jobbet? Vad skulle kunna förbättras? De anställdas synpunkter kommer samlas in och föras fram  till arbetsgivaren. Genom dialog så vill vi bidra till att skapa ett så bra arbetsliv som möjligt. 

– Några fördelar med det mobila centret är synligheten och närvaron på arbetsplatser i regionen där medlemmen lätt kan träffa ombudsmän och lokala förtroendevalda under dagen. Finns alltid någon anträffbar att ställa frågor till, säger Magnus Lundbäck, rekryteringscoach på Visions center i Västerås.

Ett annat viktigt syfte med turnén är att rekrytera nya medlemmar. Under Västerås turné rekryterades många nya medlemmar. Idag är vi 195 000 medlemmar och vi vill öka vår fackliga styrka ännu mer. Ju fler vi är, desto större möjligheter har vi att förbättra villkoren för medlemmarna. 

Turnéschema

Undrar du vilka platser vi kommer att besöka? Här hittar du schema för turnén (observera att inloggning krävs). Turnéplanen är preliminär och kan komma att uppdateras. 

Nyheter

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.  2019-10-04

Privat bild

Årsmötet slog rekord

Så gjorde Malmöavdelningen för att öka deltagandet på årsmötet.  2019-03-29

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

1684 nya medlemmar under januari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision Direkt

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se. Du kan även chatta vardagar 9-15.

Till chatten

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb